Læsetid: 3 min.

Informations store sommermodeguide

Hvornår er det egentlig okay at gå med sixpence? Vi guider.

Hvornår er det egentlig okay at gå med sixpence? Vi guider.

Ivan Riordan Boll

15. juli 2017

Solen skinner endelig. Men fordi dansk sommervejr er en sjældenhed, har danskerne glemt, hvordan det er passende at gå klædt, når temperaturen måler mere end 16 grader. I folkeoplysningens tjeneste har Informations moderedaktion udarbejdet en omfattende – og meget researchtung – analyse, der danner baggrund for denne guide, som er lige til at klippe ud og hænge op.

Børn i girafplettet nattøj er bare nuttede, men herefter dykker kurven. Det er acceptabelt og tilnærmelsesvist charmerende, når unge kvinder ifører sig leopardprint, men når de rammer 30 år, stopper legen. Kvinder mellem 40 og 80 kan ikke bære dyreprint. Uheldigvis er det her, den faktiske forekomst i befolkningen er størst. Zebraprint er det værste. Efterfulgt af dalmatiner. Kvinder over 80 kan igen stilsikkert bære alle slags dyreprint.

Helge Sander-brillen er rent trylleri. Det er brilleglassene, som skifter farve og bliver til solbriller, når man går udenfor. Brillen er opkaldt efter Venstre-politikeren Helge Sander, som introducerede dem i en meget tidlig alder og gjorde dem til sit varemærke. Generelt tolereres der kun en meget lille forekomst af Helge Sander-brillen – forbeholdt de ældre. Rigtig cool bliver brillerne først, når bæreren har passeret de 80 år.

Det er mega blæret at gå i cowboystøvler. Den tunge og lidt metalliske lyd, de giver fra sig i mødet med brosten, signalerer, at her kommer en mand, der hviler i sig selv. Man skal have en vis livserfaring og autoritet over sig, hvis man vil kunne bære verdens mest rock’n’roll’ede fodtøj. Derfor anbefaler vi, at man venter, til man er fyldt 35. Til gengæld kan man derfra bære dem hele livet.

Tommelfingerreglen er, at det kun er folk, der bruger ble, der må gå med bodystocking. Det vil sige børn under tre år, handicappede og kvinder over 75, som lider af svær inkontinens og får hjælp til at blive skiftet. Det er ikke sexet, når kvinder mellem 20 og 50 år ifører sig bodystocking. Det virker infantilt og afskrækkende på mænd, som frygter at komme til at mase mellemkødet mellem trykknapperne.

Det er okay, at skolebørn går med rygsæk. Men når gymnasiet er slut, er det ikke længere acceptabelt at bære rygsæk. Det giver nul autoritet. Og nul sex. Kun folk, der vandrer i fjelde semiprofessionelt, er undtaget. De får til gengæld vildt meget sex. Når man går på pension og tager til Folkemødet, er det igen helt fint at bære rygsæk. Så har man et sted til termokanden og bastognekiksene.

Voksne må gerne bære shorts. På stranden, i haven, på festivaler. Men i det offentlige rum og særligt på arbejdspladsen bør man skjule sine stænger i civilistationens niqab: lange benklæder for mænd og kjole eller nederdel for kvinder. Faste former er frigørelse, og det giver frihed til at udrette noget sammen, at vi ikke på arbejdspladsen er klædt ud som til en grillfest. Betingelsen for, at hygge ikke bliver til slaphed, er i øvrigt også, at der er grænser for hyggen. Mænd og kvinder over 70 kan dog bære shorts overalt, hvis de sørger for at trække en ternet strømpe helt op under knæhaserne.

Når alt kommer til alt, er sixpence den allerværste måde, man kan skjule sin begyndende måne på. Folk med sixpence oplever sig selv som moralske og smagsmæssigt overlegne væsener og er helt uvidende om, at hatten afslører dem som præcis det modsatte. Også på kendte ansigter som Bonderøven og kokken Herman ligner det, at nogen har lagt en blød sok på hovedet af dem. Det er aldrig okay at gå med sixpence.

Modefolk har erobret gummiskoen fra idrætsfolket og påstår, at kvinder kan bære den til kjoler og mænd til jakkesæt. Det kan de også – hvis de er under 35. Men den kridhvide Adidas Superstar matchet med mellemlederuniform er mikrosociologiens sikreste indikator på midtlivskrise og aldersfornægtelse. Den afdæmpede mørke kondisko uden firmalogo kan bæres diskret, indtil du er 45, hvorefter du bør træde ind i fodtøj for voksne menneser.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • ingemaje lange
David Zennaro og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu