Læsetid: 4 min.

’Hurra, de var bare banditter og ikke mafiosi!’

I juli faldt der dom i den største sag om mafia i Rom nogensinde. De sigtede fik lange fængselsstraffe, men der er ifølge retten ikke ført bevis for, at de udgør en mafiaorganisation. Det har udløst en debat om loven mod mafiakriminalitet
Retten i Rom vurderede, at der ikke er ført tilstrækkeligt bevis for anklagemyndighedens påstand om, at de 46 sigtede i sagen, der bliver kaldt Mafia Capitale, udgør en romersk mafia

Retten i Rom vurderede, at der ikke er ført tilstrækkeligt bevis for anklagemyndighedens påstand om, at de 46 sigtede i sagen, der bliver kaldt Mafia Capitale, udgør en romersk mafia

Massimo Percossi

12. august 2017

Det er usædvanligt, at en dom på 20 års fængsel bliver betragtet som en slags rehabilitering af den sigtede. Men sådan bliver dommen ved første retsinstans i den største mafiasag i Rom i årtier opfattet.

Retten vurderede nemlig, at der ikke er ført tilstrækkeligt bevis for anklagemyndighedens påstand om, at de 46 sigtede i sagen, der bliver kaldt Mafia Capitale, udgør en romersk mafia. Det har udløst en debat i Italien om, hvad der skal til for at blive dømt for mafiavirksomhed.

Ifølge journalisten og forfatteren Roberto Saviano, der i mere end 10 år har levet under politibeskyttelse som følge af trusler fra den napolitanske mafia, La Camorra, skal man nok især tale en syditaliensk dialekt:

»Hvis de taler romersk dialekt, er det blot almindelige røverbander, selv om deres kriminelle aktivitet er baseret på våbenbesiddelse, intimidering, kontrol over territoriet, afpresning og tavshedslove,« skriver han i ugemagasinet L’Espresso.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu