Læsetid: 5 min.

Verdens dyreste røvfuld

En undertippet storskrydende irer. En ekstravagant stenrig og ubesejret mesterbokser. En stjerne fra MMA-verdenen, hvor alle kneb gælder, mod en elegant kontrabokser. En kamp til fire milliarder kroner. Et hidtil uset mediecirkus. Men også en kamp, som både dedikerede MMA- og traditionelle boksefans ser på med ringeagt
Kampen mellem Mayweather og McGregor er også historien om, hvordan trash talk blev forvandlet til den mest lukrative fight nogensinde. Det kulminerede med en verdensturne, hvor der blev uddelt verbale tæsk i milliardklassen.

Kampen mellem Mayweather og McGregor er også historien om, hvordan trash talk blev forvandlet til den mest lukrative fight nogensinde. Det kulminerede med en verdensturne, hvor der blev uddelt verbale tæsk i milliardklassen.

Scott Heavey

26. august 2017

Medierne har i flere måneder været oversvømmet af tunge guldkæder, tøj for millioner og lårfede bundter af 100 dollarsedler. Lydsiden har været domineret af fornærmelser og pralerier, som ville få selv Donald Trump til at rødme. En kulmination af viral galskab, der tårner sig op ved siden af selv de mest bizarre tildragelser i internetalderen.

Den største, dyreste og mest omtalte boksekamp nogensinde – braget mellem Conor McGregor og Floyd Mayweather – er et freakshow, som for de fleste dedikerede bokse- og MMA-fans vil være nærmest ubærligt at gå forbi uden i det mindste at have smugkigget under teltdugen.

Danskere lider ofte af den sære misforståelse, at vi som intet andet folkefærd kærer os om den lille mand. Underhunden. Den undertippede. Det er langt fra tilfældet. Fænomenet er globalt, og det strækker sig om muligt længere tilbage i historien, end da David nakkede Goliath.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Grethe Preisler

Ja hvem ville ikke det Johnny?

Der er nok bare ikke ret mange, der er tossede nok til at købe billetter i dyre domme for at overvære en match fra første parket i en sportsarena, hvor en bedaget cyklist på en rusten havelåge konkurrerer i slagsmålets ædle kunst mod et toptrænet muskelbundt i en kampvogn på larvefødder ... ;o)