Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan holder jeg op med at være venner med mine ekser?

Den vennesæle
2. september 2017

Jeg har hele mit liv haft for vane at forblive venner med mine ekser, efter vi har slået op. I hvert fald i de fleste tilfælde. Det mener jeg principielt ikke, der er noget i vejen med. Problemet er, at det i praksis altid bliver noget rod med jalousi, misforståelser og grænseoverskridende opførsel (både fra min side og deres). Jeg ved, at det må høre op, men det er lettere sagt end gjort. Derfor er mit spørgsmål: Hvordan holder jeg op med at være venner med mine ekser?

Svar I:

Er der noget så smukt, godt og rigtigt, som når tidligere elskende efter et brud kan fortsætte som venner? Ikke sandt, stridsøksen gravet ned, gammelt nag gemt bort, en slags sejr på points. Man er vel voksne mennesker. Men virkeligheden er tit en anden, for hvad i alverden skal din nye partner med dit gamle kæresteskab? Hun eller han er nok helst fri og oplever det som en forurening af jeres nye forhold. Måske er der stadig en rest af forelskelse, typisk hos den ene part.

Personligt er jeg glad for mit nære venskab med to tidligere kærester. Hvad deres nye mænd tænker, ser jeg ikke som mit problem. Jeg går ud fra, det er individuelt: I nogle tilfælde lader det sig gøre, i andre ikke. I dit tilfælde er sagen soleklar: Glem dine fine teorier og forhold dig til praksis. Tag dig sammen og stop det. Og glæd dig, hvis I mødes tilfældigt på Strøget og ikke ryger i totterne på hinanden, men måske kan snuppe en hurtig, improviseret kop kaffe over det uopslidelige emne: Hvordan går det?

– Kristen Bjørnkjær

Svar II:

Jeg vælger at svare meget konkret på dit spørgsmål og har lavet 10 gode råd til, hvordan du holder op med at være venner med din eks.

1. Sig til din eks, at du ikke har lyst til, at I skal være venner. Det burde faktisk kunne løse dit problem. Virker det ikke, så gå da videre med listens øvrige punkter.

2. Lad være med at tage telefonen, når din eks ringer. Og svar ikke tilbage på sms’er.

4. Bloker din eks på Facebook.

5. Spotter du din eks på gaden, så vend straks om eller skift fortorv.

6. Brager I lige ind i hinanden, så skrig og løb væk.

7. Undgå sociale arrangementer, hvor I begge vil være til stede.

8. Skal I pinedød være til det samme arrangement, så sørg for at være en idiot hele aftenen. Savl og spis dine egne bussemænd om nødvendigt.

9. Kommer din eks alligevel over til dig for at snakke, så lad som om du ikke aner, hvem vedkommende er.

10. Fortsætter din eks med at tale, så afbryd og sig: »Undskyld, men dit tandkød lugter af prut«, vend ryggen til og forlad straks stedet.

Held og lykke!

– Lærke Cramon

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eller måske hellere "fake exer", og i det hele taget "total fake brevkasse"? (Det er ikke første gang, at spørgsmålet bliver stillet.) Sex med seks ekser, og venner med syv, alle jaloux, på én gang...?

Lise Lotte Rahbek

Trond, ja måske..
Jeg sidder såmænd bare og tænker på, at jeg har en ven som også er min ekskæreste. Min kæreste er af 3 gode grunde også en slags ven med sin ekskone i deres børnesamarbejde.
Altså.. man kan sgu da ikke bare opsige et ven- og partnerskab fordi det ikke passer ind i nutidens brug-og-smid-væk-netværks-trend.