Quiz
Læsetid: 2 min.

Hvor grøn er du egentlig?

Det er nemt at sige, at man er grøn i en meningsmåling. Noget sværere er det imidlertid at være det i praksis, og derfor kommer Moderne Tider her med den ultimative grønhedstest. Svar på 10 spørgsmål og find ud af, præcis hvor grøn du i virkeligheden er
Det er nemt at sige, at man er grøn i en meningsmåling. Noget sværere er det imidlertid at være det i praksis, og derfor kommer Moderne Tider her med den ultimative grønhedstest. Svar på 10 spørgsmål og find ud af, præcis hvor grøn du i virkeligheden er

Mia Mottelson

Moderne Tider
16. september 2017

Det tog lidt tid, men den grønne dagsorden er for alvor blevet en central del af den politiske debat i Danmark. Ikke mindst på venstrefløjen.

Ifølge en Megafonmåling, som blev præsenteret i Politiken, svarer hele 70 procent af de røde vælgere, at »Kampen mod klimaforandringer og for et bedre miljø« er en vigtig sag, hvis der kommer en Socialdemokratisk ledet regering efter næste valg. Ingen andre politiske emner får en højere tilslutning.

Det er nemt at sige, at man er grøn i en meningsmåling. Noget sværere er det imidlertid at være det i praksis, og derfor kommer Moderne Tider her med den ultimative grønhedstest. Svar på disse 10 spørgsmål og find ud af, præcis hvilken nuance af grøn, som passer til dig:

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ordet "ovo-veganer" ophævede lige enhver mening med denne test.

Anker Nielsen, Anne Mette Jørgensen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Total useriøs quiz (var det meningen?)

Lise Lotte Rahbek, Bo Carlsen, Tine Andersen, Per Torbensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lis djørup, Anker Nielsen, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Jensen, Arne Lund og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Det var det nok. Ironisk distance er jo meget oppe i tiden. Det gør tingene tilpas ligegyldige, og så kan man lade som om, man synes alt er evigt morsomt. Indtil det bliver for skingert, og et totalt mørke nødvendigvis må indfinde sig for at få renset luften.

Nis Jørgensen, Bo Carlsen, Trond Meiring, Bjørn Pedersen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Den var da sjov og dejligt med humor :-)
Også sjovt den starter med at udelukke deltagerne kunne have stemt på partier th for S ved sidste valg.

Britta Hansen, Per Torbensen, Jonathan Frosten og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Jeg rammer plet hele vejen. Der er overensstemmelse mellem ord og handling, og jeg kan med god samvittighed kalde mig grøn og kritisere andre, som lever mindre grønt end mig selv.

Steffen Gliese, Britta Hansen, Christian Mondrup, Anne Eriksen, Bjørn Pedersen, Christina Stougaard Hansen, Niels Duus Nielsen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

Namaste ॐ :)

Og nej, selvfølgelig kan man da ikke stemme til højre for S. S er jo fusioneret med DF.

Altså det er de jo, er de ikke...?

Christina Balslev, Bjarne Bisgaard Jensen, Christina Stougaard Hansen, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Anker Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ditto med Anders Sørensen :-)

Anne Eriksen og Christina Stougaard Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Og naturligvis kunne man ikke stemme på partier til højre for S, da de enten er sorte miljøsyndere eller useriøse (K).

Christina Balslev, Anne Eriksen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Christoffer Pedersen

Æhhhhh......nyt for mig at Alternativet og Enhedslisten nu kan regnes for at være seriøse....

Enhver avis skal åbenbart have en poppet og useriøs journalist. Informations er Villesen, der ugentligt brillerer med noget, han - og andre? - opfatter som morsomt. Det er det ikke, allerhøjest ufrivilligt morsomt, der falder tilbage på skribenten. Hvad skal man mene om denne svarmulighed? "Bil? Jeg har sgu ikke bil, jeg cykler over alt hvor jeg skal hen og bevæger mig derfor nødigt uden for brokvartererne."
Bullshit!

Bo Carlsen, Randi Christiansen og Anker Nielsen anbefalede denne kommentar
Kristian Villesen

Tak for efterkritikken, Arne. Det er godt at se, at der bliver lagt mærke til de ting, man laver. Og fortsat god søndag!

Henrik L Nielsen, Henrik Bjerre, Jens Falkenberg, Flemming Berger, Jonathan Frosten, Anne Eriksen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Fint at det kun er en vittighed. Men Villesen får dog vist, at der er dybe modsætninger i grøn politisk observans. Som medlem af Det nedlagte Natur- og Miljøklagenævn fik jeg engang en sag om VVM tilladelse for vindmøller contra strandbeskyttelseslinjen ved Kalvebod Brygge. Altså klimarigtige energi contra naturbeskyttelseslovens notoriske beskyttelse af en stenkastning ved en sejlrende foran en losseplads og en motorvej. Sejlrenden vandt og argumentet var, at vindmøllerne kunne stå et andet sted, selvom dette i sagens natur var forkert.

Lis djørup, Flemming Berger, Randi Christiansen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kristian Villesen - Nej, ironi forekom ikke. Kun undren over hvordan vi kan spilde hinandens tid.

Anders Sørensen

@Arne Lund, har du overhovedet taget testen? Er grunden til, at du er godt gammeldags sammenbidt, at du ikke fik lov til at kritisere andre, der lever mindre grønt end dig selv?

Kjeld Jensen og Kollektivet Discoregimet anbefalede denne kommentar

Anders Sørensen - Var på vej til at tage den, men afstod pga. de åndssvagt formulerede muligheder, hvoraf den om cyklister, der ikke kommer uden for Nørrebro, fik bægeret til at flyde over.
Eller hvad med denne her: Hvordan går det med affaldssorteringen? Her er én af svarmulighederne: "Jeg er for gammel!" What the f....! Hvad har alder med affaldssortering at gøre. Jeg er 74, og jeg sorterer mit affald.
Jeg har intet imod begavede quizzer - især hvis det bringer folk videre. Gør denne det?
PS. Skulle lige sikre mig, at det ikke var Politikens bagside, jeg havde fået fat i.
PPS: Dette indlæg fjernes nok da det sikkert anses for at være stødende. For hvem?

Bo Carlsen, Lis djørup, Randi Christiansen, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg stod også af, da ingen af alternativene passede, så jeg skulle lyve for at kunne svare, med spørgsmålet om vegansk/animalsk kosthold (som om ikke der er andre alternativer.)
Der er også flere slags energi end hvad der spørges efter i sidste spørgsmål. Jeg har ikke læst alle spørgsmålene, men der er sikkert flere i den kategori. Jeg tror det er ment humoristisk.
Som humor fejler quizen/testen heller ingenting. Det er måske jeg som tager miljøsagen (for, nej det tror jeg ikke) alvorligt. Men i princippet, så kan man lave sjov med det meste. Hvis det er med ret timing m.m.

Christina Stougaard Hansen

Testen viser, at ordet grøn har mange nuancer, og at grøn ikke altid er lig med naturbeskyttelse. Hvilket jeg så personlig ikke fatter. Hvordan kan man være grøn uden at ære og beskytte naturens mangfoldighed er mig en gåde...

"52 shades of green."
Grøn kan også betyde ung, naiv, uvidende.
Eller bare en farge, eller er det måske et navn?
Billedet der illustrerer testen er ellers ret grønt.
Ligesom baggrunden i Christina Stougaard Hansens profilbillede.
Blandt meget andet...

Bjørn Pedersen

Kun mintgrøn? Jeg går da ind for at dræbe sæler, helst med de bare hænder eller til nøds et spyd af træ. En sand ædel vild er jeg. Og hvad kan da være grønnere end atomkraft? Uran kommer da fra naturen, ikke? Og hvis der er noget jeg har lært fra The Simpsons, så er det at stråling også er grønt.

Og Amager Fælled? Pfft. Københavnere har brug for vild natur. Lad alle grønne arealer i hovedstaden gro vildt, ryd Christiania og lav en lille skov der og indfør der alle de vestjyske ulve.

Bo Carlsen, Flemming Berger, Christian Mondrup, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Vist var det en joke, men ved at svare tilnærmelsesvist korrekt på spørgsmålene kom jeg ud med et resultat, som svarer meget godt til min selvopfattelse. Så hent hen i skoven var det ikke ...

Poul Genefke-Thye, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Flaskegrøn her - bryder mig nu ikke om øl! :(
Det er for sent med det grønne her i landet - er spændt på om bladene på træerne stadig bliver grønne om en måneds tid.

Helene Kristensen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Jeg stod af ved andet spørgsmål. Det er for useriøst og uinteressant at latterliggøre et meget vigtigt spørgsmål. Ligesom mathias sindbergs letkøbte nedgøring af alternativets konference om borgerløn. Ikke sjovt.

Gunnar Kriegel

Ja - useriøst, ikke engang morsomt. Men allerværst - for mig eller for Information - sidder jeg tilbage med en opfattelse, at jeg ikke hører hjemme i Informations målgruppe.

Khuram Bashir

Man kan altså godt være grøn i sin politisk orientering uden at være det i praksis.
Klimaindsatsen skal være en kollektiv indsats og ske gennem strukturelle tiltag.

Det med at det skal ske på det individuelle plan er noget liberalt fis hvor alt ansvar skal individualiseres så skylden kun kan plantes hos den enkelte. Det er en snedig strategi der skal overrumple den enkelte.

Jens Thaarup Nyberg

"Flaskegrøn
Du rammer plet hele vejen. Der er overensstemmelse mellem ord og handling, og du kan med god samvittighed kalde dig grøn og kritisere andre, som lever mindre grønt end dig selv." :-)

Jens Thaarup Nyberg

"Mintgrøn
Her er vi ude i den fesne ende af den grønne skala. Du har nok viljen, men er lige lidt til den pragmatiske side, og vi anbefaler dig at læse alle Jørgen Steen Nielsens artikler fra de seneste 20 år i Informations arkiv. Ikke noget med at printe dem."

I'm black, and I'm proud :-D

Ja, skylden er jo altid borgernes...
De er også de eneste, der hæfter for udgifterne - liberalt tankegods i ny forklædning.

Lise Lotte Rahbek

Det er en svær test at avare ærligt på - for en provinsboer. :)

Hvor grøn er du egentlig ?

Jeg udleder CO2 svarende til 2500kwh årligt med mit forbrug af el og varme, og en stor del af min udledning reduceres af vindmøller i Vestjylland.

Jakob Venning

Gammel artikel. Men bare lige for at punktere boblen;)
Selv de grønneste danskere er i bedste fald grå/grønne grumset, og langt de fleste kulsorte.
Om vi vil eller ej hæfter alle borgere for et gigantisk forbrug af energi og resurser i etablering, vedligeholdelse og beredskab i alt fra transportinfrastruktur, offentlige institutioner, kraftværker, sygehuse osv.. - til fx. et ganske enormt militær/forsvar med snart 20 års konstant aktivt beredskab og et resurseforbrug af helt ufattelige proportioner - selv på standby.

Vi har bremset hastigheden i vores vækst og forbrug en smule; dog primært grundet økonomisk afmatning gennem det seneste årti. Og effekten pr brugt energienhed er forbedret.
Men vi er så kulsorte som det næsten er muligt.

Henrik Bjerre

Jeg synes testen var rigtig god og blev som ventet og håbet kulsort. Det eneste der manglede var lidt mere albuerum for flyveturene. Ikke noget om første klasse og kun 10 ture om året? Det er der jo ikke meget jetset over nu om dage. Også på bilsiden var der lidt tørt, ingen Chauffer Cars?

Nu glæder jeg mig bare til at Anders Sørensen begynder at kritisere.

Niels Duus Nielsen

"Flaskegrøn. Du rammer plet hele vejen".

Øv, jeg sætter en ære i at være anderledes end alle andre, så det var en dum quiz.

Christina Balslev

@Trond Meiring
"Jeg stod også af, da ingen af alternativene passede, så jeg skulle lyve for at kunne svare".

Hvornår har de svaret på et spørgeskema, hvor du ikke skulle lyve for at svare?
Hvis der en vigtig pointe i denne "test", er det at gøre nar med en af de for djøfferne foretrukne "målemetoder" - spørgeskemaet.

Jakob Venning, Jens Thaarup Nyberg, Niels Duus Nielsen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Henrik Brøndum, jeg kritiserer af princip ikke udsagn, der forekommer i forbindelse med artikler, der er skrevet for mere end et halvt år siden og af gud ved hvilken grund pludselig er blevet hevet frem af glemslens dyb.

Henrik Bjerre

@Anders Sørensen

Det er jo ikke kun FaceBook der har algoritmer. Denne er blevet præsenteret og vi er nogle der ikke har bemærket datoen!

Martin Madsen

Jeg er for grøn til det her sted, Jeg vil ha andre grønne med...

Jacob Mathiasen

Der er ingen grønne mennesker. Alle menneskers primære og definerende kvalitet - set i forhold til jorden og dens økosystemer - er at omdanne flot natur og dyr til lort og affald. Hvis mennesket har en farve så er det lortebrun - hele vejen igennem.

Der er grønne mars-boere. Men hvem har bestilt denne analyse af Informations læsere, og hvem sælger Information data om Informations læsere til, er det Putin?

Maj-Britt Kent Hansen

Er det så meget agurketid, at gamle artikler fra september 2017 skal genoptrykkes på netforsiden?

Nis Jørgensen, Grethe Preisler og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Testen er lavet for sjov, og viser bare hvor langt ude på overdrevet visse journalister er villige til at gå.
Kikkede de første spørgsmål igennem, og mener det er en joke. En dårlig en af slagsen!