Læsetid: 4 min.

Kinas svar på ’Bonderøven’ livestreamer sit liv på landet

I Kina er der ikke megen prestige i at bo på landet. Men en hjemvendt migrantarbejder er gået imod strømmen med fortællinger om høns, der lægger æg, og lugning ude i marken
9. september 2017

Drømmen om et bedre liv — det fra soap-operaerne og reklamerne — har i snart fire årtier fået handlekraftige unge til at forlade Kinas landområder og efterladt taberne, de gamle og småbørnene tilbage.

De har knoklet for at skabe sig et liv i moderne omgivelser. Ingen arbejder 9-17, og mange haster afsted for at få råd til en ny telefon, en fin taske eller ganske enkelt tjene nok til livets ophold. Der er fuld fart fremad, og alt kan gøres op i cool cash.

Sådan har fortællingen fra Kinas største byer været i en årrække. Men de seneste års lavere økonomiske vækst, risiko for arbejdsløshed, stigende leveomkostninger og et politisk ønske om at standse migrationen til de største byer har fået flere til at skrotte drømmen om byen og vende tilbage til landet.

I kinesiske statsmedier kan man læse om unge, der vender hjem til landsbyen og bliver mere tilfredse med deres liv. Siden 2010 er omkring to millioner migrantarbejdere rejst hjem for at starte små virksomheder, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu