Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Rødglødende socialdemokrat og pæn bankdirektørfrue

Minna Bøtefyhr voksede op i mellemkrigstiden blandt statsministre og folketingsmedlemmer og var hele livet medlem af Socialdemokratiet. Samtidig var hun den første i sin familie, der kom på universitetet, men hun fravalgte tidligt en karriere i embedsværket for at blive ’hjemmearbejdende’
Minna Bøtefyhr voksede op i mellemkrigstiden blandt statsministre og folketingsmedlemmer og var hele livet medlem af Socialdemokratiet. Samtidig var hun den første i sin familie, der kom på universitetet, men hun fravalgte tidligt en karriere i embedsværket for at blive ’hjemmearbejdende’

Privatfoto

9. september 2017

Lidt tilbagetrukket fra trafikken på hjørnet af Østerbrogade og Jagtvej ligger en ejendom af røde mursten med marmortrapper i opgangen og store herskabslejligheder på alle etager.

Her i Pamperly, som bygningen engang blev kaldt i folkemunde, boede Minna Bøtefyhr i mange år med sin mand og sine børn side om side med daværende socialdemokratiske spidser.

Nede i stuen af Pamperly boede statsminister H. C. Hansen, i en lejlighed ved siden af boede den socialdemokratiske minister K.B. Andersen og fordelt på de andre etager boede chefredaktøren for det socialdemokratiske dagblad Aktuelt og andre venner af partiet.

Også Minna Bøtefyhrs søster og forældre boede i ejendommen, og det var næsten som et lille parallelsamfund, hvor voksne og børn tilbragte somrene sammen i Dragør og vintrene dér på Østerbro i et miljø, hvor der blev skrevet og sunget, hvor europæiske socialdemokrater overnattede, og hvor alle kendte hinanden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer