Læsetid: 3 min.

Søren Pape er en nuanceret figur – på én gang blød og benhård

I weekenden holder De Konservative landsråd, hvor den helt store begivenhed bliver justitsminister og partiformand Søren Pape Poulsens tale. Moderne Tider har taget henholdsvis ja-hatten og nej-hatten på
I weekenden holder De Konservative landsråd, hvor den helt store begivenhed bliver justitsminister og partiformand Søren Pape Poulsens tale. Moderne Tider har taget henholdsvis ja-hatten og nej-hatten på

iBureauet

23. september 2017

Ja-hatten – alt det gode ved Pape

Hvis vi tager ja-hatten på, så er Søren Pape sådan én, man virkelig har lyst til at ae med øjnene – rund og blød og behagelig, som en stor menneskelig mousse. Den Korte Radioavis kalder ham konsekvent Søren Barbapapa Pape Poulsen med reference til den lyserøde, æggeformede og hårløse tegneseriefigur – og det er ikke helt forkert.

Han har også et smil, der kan få Ole Birk Olesen til at sænke paraderne. Det er sådan set lidt underligt, at en fyr, der ser så blød ud som Pape, kan være så hård ved romaer og tiggere og indsatte i fængslerne. Han er en slags omvendt ananas: Sød og blød uden på; hård og stikkende inden i.

Hvis man virkelig tager ja-hatten på, så er det også rart, at han er fra Viborg – man er ved at være godt træt af nålestribede frederiksbergkonservative og Brian Mikkelsen, der kun vil interviewes på Hambros Allé i Hellerup.

I sidste uge var der så en fyr, der hamrede op i Pape bagfra på motorvejen, så hans ministerbil gik i stykker, men i klassisk jydestil tog Pape det uden at kny. Respekt.

Pape er også bøsse – han har endda scoret en 13 år yngre mand fra Den Dominikanske Republik, som han er forlovet med – og det giver en ekstra moderne fornemmelse.

Desuden har han ansat den unge journalist Jakob Sheikh som særlig rådgiver, hvilket betyder, at vi andre slipper for en masse selvfede opdateringer på de sociale medier.

Nej-hatten – alt det dårlige ved Pape

Hvis vi tager nej-hatten på, så er Søren Pape måske verdens kedeligste person. Forleden besøgte DR-programmet Kender du Typen hans hjem i Viborg, og det viser sig, at man skal tage skoene af, når man går ind på det lyse parketgulv. 

Al hans service er matchende Royal Copenhagen (endda Mega Mussel, som alle ved er servicets svar på Kähler-vasen), og husets soveværelse består udelukkende af en seng og nogle tunge grå gardiner – that’s it – der er ikke ét billede på væggen eller en lille plante i vindueskarmen. Og når Pape skal på ferie, tager han sin mor Ruth med til Berlin og London. 

Nu hvor vi har nej-hatten på, bør det også nævnes, at Pape altid giver den for meget gas, når han taler med journalister. Forleden fandt Information ud af, at en fodboldspiller fra FCK havde liket nogle billeder af hooligans på Instagram, og så ringede vi til Pape.

»Det er så usympatisk, at det halve kunne være nok,« harcelerede han. »Det er noget af det mest usmagelige, jeg længe har hørt (…) Man tænker jo: Der er noget galt med dem. (…) Det er helt vanvittigt.«

Sådan taler landets justitsminister altså om en fodboldspillers like-historik på de sociale medier. Og sådan gør Pape altid. Han er ikke ligefrem karrig med kraftudtrykkene: Demonstranter er »voldspsykopater«, bander skal bare have med »jernnæven«, og De Radikale har han brug for »en iltmaske« til at håndtere.

Bevares, den slags kan da være sjovt, men Pape har en grim vane med at blæse sagkundskaber et stykke, når han puster sig op. Han elsker-elsker-elsker hårde straffe! Lange straffe. Voldsomme straffe.

Også selv om alle forskere siger, at de ikke virker. Pape går nemlig ind for kontroversielle koncepter som »respekt« og »tryghed«, og så står han altid på »de lovlydige borgeres side«. Okay så.

Hvis man virkelig skulle tage nej-hatten på, ville man nok sige, at den slags er letkøbt og super irriterende.

Serie

Ja-hatten og nej-hatten

Dit værktøj til at udfordre instinktive holdninger. På Moderne Tider tager vi begge hatte på.

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Og ikke at forglemme, hvor grønne De Konservative sagde de var, før de gik i regering. Det hører man ikke meget til længere....