Læsetid: 12 min.

Med dødsguden på Snapchat

Selvmordet. Del 3. Lige før hun sprang, bemærkede en tilskuer, at Océane lignede en realitystjerne. Efter hendes død fulgte en kortlivet bølge af makaber berømmelse
30 sekunder før Océane kastede sig ud fra perronen, bemærkede en af ​​dem, der fulgte live-udsendelsen, at ’tæt på ligner hun Nabilla’ – Frankrigs killingeagtige reality-tv-superstar. Fem år ældre end Océane brød hun igennem til offentligheden i et tv-show kaldet kaldet Reality TV Angels og skulle siden vise sig som den slags skabning, der syntes at besidde ét eneste talent: at brede sig viralt – faire le buzz, som franskmændene siger

30 sekunder før Océane kastede sig ud fra perronen, bemærkede en af ​​dem, der fulgte live-udsendelsen, at ’tæt på ligner hun Nabilla’ – Frankrigs killingeagtige reality-tv-superstar. Fem år ældre end Océane brød hun igennem til offentligheden i et tv-show kaldet kaldet Reality TV Angels og skulle siden vise sig som den slags skabning, der syntes at besidde ét eneste talent: at brede sig viralt – faire le buzz, som franskmændene siger

Pascal Le Segretain

21. oktober 2017

Resumé: Mere end tusind mennesker kigger med på den 18-årige kvinde Océanes livesending, da hun en dag i maj kaster sig ud foran et tog i den parisiske forstad Egly. På tilskuernes skærme er alt nu blevet sort. Ingen ved endnu, hvad der er sket.

Toget ramte Océane kl. 16.29, helt planmæssigt. Efter begivenheden huskede folk, at de hørte hende råbe et eller andet, men det kan have været indbildning. Hendes telefon landede med linsen nedad og viste kun sort, selv om mikrofonen stadig optog. Var hun død? Var det et svindelnummer? Flere minutter gik, og følgerne forsøgte at tolke situationen ud fra baggrundslydene.

Jeg kan høre ambulancerne.

Hun er ikke død.

JEG HÅBER, HUN LEVER.

Åh, fuck, det er forfærdeligt.

Lad os bede for hende.

Hun gik for langt.

Hun opgav nummer, adresse og FB-profil til sin eks.

De bliver nødt til at afbryde feedet nu, ellers eksploderer det her.

Det var tydeligt, at hun var besat. Det sagde alle til hende.

De har fundet hende, gutter.

Hjernedødt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gustav Alexander

Man kan overveje om Oceané udgør et af de mest - eller eneste - autentiske feministiske ikoner? Jeg kan ikke påstå at forstå motivationerne, men hendes død er blevet et SAMLENDE symbol for den armod og apati, der grundet strukturelle misforhold hersker i parisiske forstader. Hun viste os på sin vis det moderne systems degeneration og præsterede derved at transcendere en indadvendt diskussion af" kvinden Oceané" til fordel for et réelt opråb om fremmedgørelsen, afmagten og fattigdommen, som alle i de parisiske forstadsbeboere - uanset køn og etnicitet - kan skrive under på.

Det gør svagere former for aktivisme til skamme, herunder folk der finder det politisk at knæle til en amerikansk fodboldkamp. Det er helt impotent i forhold til et offentligt selvmord.