Læsetid: 8 min.

’Fucking helvede. Fuck. Hun sprang ud foran toget’

Selvmordet. Del 2. Océane tilrettelagde sin død som et online-event. Reklamerede for en kæmpe overraskelse, afslørede en grum forbrydelse – og sluttede af med en endnu grummere handling. Over tusind så med, da hun sprang
Océane gav sine følgere detaljerede instrukser om, hvordan de kunne få adgang til hendes livefeed. Hun fortsatte med at rekapitulere sin plan: ’Vend tilbage klokken 16, så vil jeg fortælle jer alt, hvad jeg har at sige, og I vil se alt, hvad der kommer til at ske. Ja, jeg vil helt sikkert være tilbage her klokken 16. Jeg kan ikke bakke ud nu – I vil se hvorfor.’

Océane gav sine følgere detaljerede instrukser om, hvordan de kunne få adgang til hendes livefeed. Hun fortsatte med at rekapitulere sin plan: ’Vend tilbage klokken 16, så vil jeg fortælle jer alt, hvad jeg har at sige, og I vil se alt, hvad der kommer til at ske. Ja, jeg vil helt sikkert være tilbage her klokken 16. Jeg kan ikke bakke ud nu – I vil se hvorfor.’

Sille Veilmark

21. oktober 2017

Resumé: Océane er 18 år og ønsker sig et autentisk liv. Hun arbejder på et ældrecenter i en af de glemte parisiske forstæder og nyder at pleje andre. I sin fritid sender hun indimellem live-videoer ud via Periscope. Nu sender hun sin sidste

Océane fandt også en åbenlys glæde i at sørge godt for sig selv – ved at leje en lys studiolejlighed kun to kilometer fra, hvor hun var vokset op i Arpajon. Selv på den dag, hvor hun døde, var hendes lange tætte mørke hår nyvasket og sminken sad ulasteligt. Der var også hendes tatoveringer, som hun talte om som en slags omsorg for sig selv, og som hun havde fået skrevet på sin krop, som om hun flyttede ind i den – omtrent som kontormedarbejdere, der opsætter fotografier og meningsfulde citater for at personliggøre en anonym arbejdsbås.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Niels Duus Nielsen
  • Katrine Damm
Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu