Læsetid 2 min.

Det glutenfri brød, den sure feminist og andre emojis, vi virkelig har brug for

Moderne Tiders SOME-analyseenhed MOTI-SOME har nærstuderet markedet for danske emojis. Ud fra en stor brugerundersøgelse præsenterer vi her de 15 humørikoner, der i virkeligheden er brug for, hvis vores mobile kommunikation skal gøres bedre

Jesse Jacob/iBureauet

14. oktober 2017

56 helt nye humørikoner er dette efterår på vej til din mobiltelefon – og i denne uge blev de offentliggjort.

De tæller blandt andet en broccoli-emoji, en blå dinosaur, en curlingsten, en sandwich, en zebra, en UFO, et kønsneutralt ansigt samt feer, alfer, troldmænd og en kvindelig – såvel som en mandlig – havfrue. Men hvem har i grunden brug for at sende en broccoli og en curlingsten til sine venner?

Moderne Tiders SOME-analyseenhed MOTI-SOME har nærstuderet markedet for danske emojis. Ud fra en stor brugerundersøgelse præsenterer vi her de 15 humørikoner, der i virkeligheden er brug for, hvis vores mobile kommunikation skal gøres bedre.

Glutenfrit brød

Der er meldinger om allergikere, der har fået udslet alene af at se baguette-emojien. Nu kan de endelig sende og modtage et garanteret glutenfrit produkt.

Den grønne affaldsspand fra Københavns Kommune

Følelsen af at gøre en forskel, selv om du ikke gør det.

Sur feminist

Bruges mest af mænd.

Skilsmisse

Sådan ser det ud i virkeligheden.

Kvinde i niqab

Sjældent brugt blandt muslimer i Danmark, men hyppigt brugt blandt politikere. Kan erstatte den rasende smiley hos sidstnævnte gruppe.

Brian Mikkelsen

Hos De Konservative har man længe undret sig over, at alle mandlige emojis ligner Søren Pape Poulsen. En Brian-emoji vil sikre den nødvendige ro i partiet.

Den lykkelige luder

Bruges primært af Poul Madsen.

Krænket universitetsstuderende

Bruges, når man deler debatindlæg fra Information og Politiken på Facebook.

Colin Kaepernick

Sendes, når man skal opfordre sine venstrefløjsvenner til at fortsætte protesten.

Hjemmefødsel

Til de mange kvinder, der gerne vil signalere, at hospitalsfødsler er institutionaliserede og fremmedgørende.

Funktionel alkoholiker

Ikke alles liv er den rene smiley-idyl, og der er brug for emojis, som kan nuancere billedet.

Den oversvømmede kælder

Bruges i forbindelse med de årlige skybrud.

Antivax’eren

Kan bruges oprigtigt af dem, som er skeptiske over for vacciner, og ironisk af dem, der hader skeptikerne.

Linse Kessler

Folk på Amager forstår slet ikke, hvorfor de kvindelige emojis har så små bryster og efterspørger et silikonefyldt alternativ.

Mads Brügger

Når nogen hidser sig hurtigt op på Twitter.

Er der emojis, som du savner i din hverdag? Så send en kort beskrivelse af dem til modernetider@information.dk.

 

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
  • Dennis Jensen
Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Dennis Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja så. Hvor mange venstreorienterede, ikke-tabloidsegmentielle og upornografiske emojis om bl.a. "Cepos-direktøren udspyder liberal vækstpropaganda", "den selvsikre Østerbro-løber ved Søerne" og "forurettet racist i Venstre måber over muslimsk rollemodel" har jeres dygtige grafiker mon haft med i overvejelserne før tilblivelsen? Det der er en ommer.

Det ved jeg nu ikke Markus Lund. 'Kvinde i Niqab', 'Brian Mikkelsen' og 'sur feminist' kan vel alle læses som en humoristisk kritik af den værdipolitiske højrefløj?

Jeg er enig i at der mangler 'Den økonomiske vismand' i et præstekostume eller lignende .. Men pointen ved sådanne indlæg her er vel netop humoristisk selvkritik? At Berlingske eller JP aldrig kunne finde på at give liberalisterne samme tur, gør vel kun Information til en bedre avis. Jeg har i hvert fald mine utilfredsheder med avisen, men det er stadig den eneste jeg gider at betale for, således at jeg fortsat kan utilfreds med den!

Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke hvor du er fra, men i mit nærmiljø er "strålende, frigjort feminist" og "skyldig veganer med dårlig samvittighed" to meget tiltrængte smileys. De andre her er alle sammen pænt stereotype og bidrager ikke til en nævneværdig samfundskritik. Derfor anklager jeg dem for at være højreorienterede, fordi de i bund og grund er snobbede.

Henriette Bøhne

Jeg kunne virkelig godt tænke mig en NPM-emoji, en neoliberalisme- og HARTZ lV- ditto - de ville i debatter om sundhedssektor, økonomi og Tyskland være en kæmpehjælp for mange venstreorienterede, når de sædvanlige rygmarvsreaktioner skal aktiveres lynhurtigt!

Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Jeg mangler en emoji med Inger Støjberg som Den sixtinske Madonna med en muslimsk barnebrud i armene og d'herrer Marcus Knuth og Martin Henriksen som Rafaels englene i fodenden.

Eva Schwanenflügel, Henriette Bøhne og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar