Læsetid: 2 min.

Det glutenfri brød, den sure feminist og andre emojis, vi virkelig har brug for

Moderne Tiders SOME-analyseenhed MOTI-SOME har nærstuderet markedet for danske emojis. Ud fra en stor brugerundersøgelse præsenterer vi her de 15 humørikoner, der i virkeligheden er brug for, hvis vores mobile kommunikation skal gøres bedre

Jesse Jacob/iBureauet

14. oktober 2017

56 helt nye humørikoner er dette efterår på vej til din mobiltelefon – og i denne uge blev de offentliggjort.

De tæller blandt andet en broccoli-emoji, en blå dinosaur, en curlingsten, en sandwich, en zebra, en UFO, et kønsneutralt ansigt samt feer, alfer, troldmænd og en kvindelig – såvel som en mandlig – havfrue. Men hvem har i grunden brug for at sende en broccoli og en curlingsten til sine venner?

Moderne Tiders SOME-analyseenhed MOTI-SOME har nærstuderet markedet for danske emojis. Ud fra en stor brugerundersøgelse præsenterer vi her de 15 humørikoner, der i virkeligheden er brug for, hvis vores mobile kommunikation skal gøres bedre.

Glutenfrit brød

Der er meldinger om allergikere, der har fået udslet alene af at se baguette-emojien. Nu kan de endelig sende og modtage et garanteret glutenfrit produkt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
  • Gustav Alexander
Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Gustav Alexander anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja så. Hvor mange venstreorienterede, ikke-tabloidsegmentielle og upornografiske emojis om bl.a. "Cepos-direktøren udspyder liberal vækstpropaganda", "den selvsikre Østerbro-løber ved Søerne" og "forurettet racist i Venstre måber over muslimsk rollemodel" har jeres dygtige grafiker mon haft med i overvejelserne før tilblivelsen? Det der er en ommer.

Gustav Alexander

Det ved jeg nu ikke Markus Lund. 'Kvinde i Niqab', 'Brian Mikkelsen' og 'sur feminist' kan vel alle læses som en humoristisk kritik af den værdipolitiske højrefløj?

Jeg er enig i at der mangler 'Den økonomiske vismand' i et præstekostume eller lignende .. Men pointen ved sådanne indlæg her er vel netop humoristisk selvkritik? At Berlingske eller JP aldrig kunne finde på at give liberalisterne samme tur, gør vel kun Information til en bedre avis. Jeg har i hvert fald mine utilfredsheder med avisen, men det er stadig den eneste jeg gider at betale for, således at jeg fortsat kan utilfreds med den!

Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke hvor du er fra, men i mit nærmiljø er "strålende, frigjort feminist" og "skyldig veganer med dårlig samvittighed" to meget tiltrængte smileys. De andre her er alle sammen pænt stereotype og bidrager ikke til en nævneværdig samfundskritik. Derfor anklager jeg dem for at være højreorienterede, fordi de i bund og grund er snobbede.

Henriette Bøhne

Jeg kunne virkelig godt tænke mig en NPM-emoji, en neoliberalisme- og HARTZ lV- ditto - de ville i debatter om sundhedssektor, økonomi og Tyskland være en kæmpehjælp for mange venstreorienterede, når de sædvanlige rygmarvsreaktioner skal aktiveres lynhurtigt!

Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Jeg mangler en emoji med Inger Støjberg som Den sixtinske Madonna med en muslimsk barnebrud i armene og d'herrer Marcus Knuth og Martin Henriksen som Rafaels englene i fodenden.

Eva Schwanenflügel, Henriette Bøhne og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar