Satire
Læsetid: 5 min.

Guide: Sådan bliver du en god sugardaddy

Du har enten set eller hørt om DR3’s nye dokumentarserie om 27-årige Gina Jaqueline, der dater velhavende mænd i bytte for dyre middage og Chanel-tasker. Og vi ved præcis, hvad du tænker: Er sugardating mon noget for mig?
Du har enten set eller hørt om DR3’s nye dokumentarserie om 27-årige Gina Jaqueline, der dater velhavende mænd i bytte for dyre middage og Chanel-tasker. Og vi ved præcis, hvad du tænker: Er sugardating mon noget for mig?

iBureauet/Mia Mottelson

Moderne Tider
21. oktober 2017

Lad os bare tale om det åbenlyse. Der er ligheder mellem sugardaddies og Informations kernelæsere. Begge grupper er fyldt med dannede, gråsprængte, velhavende herrer med høj friværdi og stor eventyrlyst. Og da Moderne Tider går åbent og fordomsfrit til alle romantiske fænomener, får du her en 8-trinsguide til, hvordan du bliver en god sugardaddy.

1: Indøv en forsvarstale

Cirka en gang om året kommer et dansk tabloidmedie til at udråbe sugardating som et spritnyt og brandfarligt fænomen, og hver gang er der nogen, der siger, at sugardating blot er en glorificeret form for prostitution. Skræller man Michelin-middage og luksuriøse hotelophold væk, går fænomenet i al sin enkelthed ud på at veksle økonomisk valuta til seksuel valuta – ligesom når man køber et blowjob i Skelbækgade.

Det er den tankegang, du er oppe imod som nyslået sugardaddy, og derfor skal du have en forsvarstale klar. Vi ved, at det kan være svært. Du har sikkert brugt din ungdom i studenterbevægelsen og levet med kvinder, der har prædiket seksuel ligestilling.

Begynd med at øve dig hjemme foran spejlet i at sige sætninger som: »I alle kulturer verden over er ældre mænd sammen med yngre kvinder.« Og: »Undskyld, men sidst jeg tjekkede, var det ikke ulovligt at dyrke de traditionelle kønsroller.«

iBureauet/Mia Mottelson

Når du kan sige sætningerne uden at fortrække en mine eller få opkastfornemmelser, er du klar til trin to.

2: Opret din datingprofil

Kassedamen i Irma vil højst sandsynligt kigge skræmt på dig, hvis du spørger, om hun vil med ud og drikke en kop kaffe til gengæld for et par sko. Sugardating er ikke for alle, så hold dig til de fora, der er designet til formålet. 

Profilbilledet er alfa og omega, når du opretter din nye datingprofil. Du kan hverken bruge det, der blev taget af dig, da du gæsteunderviste på RUC, eller det, hvor du håndfodrer en rødhals med birkes. Gå til en professionel fotograf og sig, at du skal have et billede, som signalerer magt, penge og big business. Max ud på yuppielooket. 

3: Køb en ekstra telefon

Et vigtigt aspekt af sugardating er selve flirten. En sugarbabe er nemlig ikke en prostitueret, du kan samle op på gaden og køre til et hotel. En sugarbabe skal gøres kur til med komplimenter og indfølende sms’er med tusindvis af emojis. Først når hun siger ja, kan I gå på første date.

iBureauet/Mia Mottelson

Da den indledende flirt typisk foregår over mobiltelefonen, er det vigtigt, at din kone ikke pludselig sidder med din i hænderne, fordi hendes egen er gået ud midt i Wordfeud.

Køb en ekstra telefon – gerne én med taletidskort (det virker mere forbudt og øger spændingen) – og opbevar den et hemmeligt sted, f.eks. i et hulrum i din Børge Outze-biografi. Husk at sætte den på lydløs.

4: Vær mystisk og intens

Den perfekte sugardate er som scenen i en film, hvor to tilfældigt brager ind i hinanden, får kaffe ud over det hele, går hjem til den ene for at pletrense deres tøj, men ender med at have deres livs aften, inden de skilles uden at ane, om de nogensinde vil se hinanden igen.

Sugardating er ikke et klassisk parforhold, der bygges op over lang tid og endeløse tillidserklæringer. Nøgleordet er  ’ufopligtende’. Sugardaddies er på udkig efter godt selskab, sugarbabes efter gaver. Intet andet. I kan derfor ikke forvente noget af hinanden, og I kan ikke regne med, at I skal ses igen.

Derfor er der ingen grund til, at du deler alt for rundhåndet ud af dit liv. Faktisk behøver du slet ikke fortælle, at du i virkeligheden er gymnasielærer eller SSP-konsulent ansat i kommunen. Du kan lige så godt bygge en mystisk persona op over en skikkelse, du altid har hadet, men dybest set misundet. For en aften eller tre kan du være en liberal dansk bankdirektør, grundlægger af en dyrepark på Djursland eller en tidligere minister, som solgte Dong alt for billigt.

5: Inviter på restaurant

Lad det være sagt med det samme. Sugardating er kun for dig, der er til meget lange forspil. For selv om sugardating ofte ender med sex, er der et stykke vej til lagnerne. Hver eneste date begynder med en fin middag efterfulgt af cocktails.

Og her går det ikke, at du inviterer sugarbaben hjem til dig – heller ikke selv om du lige er begyndt at fermentere eller har købt en meget dyr japansk kokkekniv på lauritz.com. I skal ud at spise – og det skal helst være Michelin eller som minimum Bib Gourmand.

iBureauet/Mia Mottelson

Trin 5 fordrer, at du dropper eventuelle pladderhumanistiske principlevn om,
at det er uanstændigt at betale 4.000 kroner for mad og vin, mens resten af verden sulter. Det koster, når man bruger de bedste råvarer og omdanner det til noget, der ligner kunst. Og fermenteret kål har i øvrigt aldrig reddet nogen.

6: Stik af om natten

Efter middagen tager I videre på hotel, og det er afgørende, at du ikke bliver og sover. En sugardaddy skal være en flygtig skikkelse, som aldrig rigtig kan indfanges.

Vågner din sugarbabe op næste morgen ved siden af dit nøgne, sovende korpus, er fantasien ødelagt. Sugardating inkluderer hverken brunch eller kaffe på sengen, så vi foreslår, at du lister af på det tidspunkt af natten, hvor du alligevel er oppe for at tisse.

7: Køb gaver

Hver date skal suppleres med gaver. Selv om din hustru bliver lykkelig, når du du kommer hjem med den seneste bog fra Informations forlag, kan du ikke forkæle din sugardate med Prekariatet af Guy Standing eller Jan-Werner Müllers lille populismebog. Spørg i stedet din sugardate, hvad hun mangler eller ønsker sig.

Hvis hun siger »overrask mig«, kan du med fordel kigge med hos Nikita Klæstrup på Instagram. Hun omgiver sig kun med dyre, lækre ting, og der er altid inspiration at hente, hvad end du er på udkig efter rødsålede Louboutin-sko eller den helt rigtige hundehvalp.

iBureauet/Mia Mottelson

8: Stop mens legen er god

Det, der kendetegner en rigtig god sugardaddy, er, at han ved, hvornår det er tid at afbryde forholdet. I princippet kan man date den samme sugarbabe i flere år – så længe I er enige om rammer og betingelser.

Men den dag, du vågner op og mærker, at du ikke har lyst til at stige ud af hotelsengen og forlade din sovende sugarbabe, er forholdet dødsdømt.

Sugardating tillader ingen ægte følelser, men giver til gengæld carte blanche til det stik modsatte. Så gå tilbage til punkt 1, og kør på med en ny dejlig dame – den friværdi bruger jo ikke sig selv.

'Gina Jaqueline - en sugardaters fortælling' kan ses på dr.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Frede Jørgensen

Wauw - jeg er allerede på vej til banken :)

Formoder denne artikel er ment sjov/humoristisk, synes nu mest, det lyder lidt trist.

Henrik Davidsen

Kommer der også en guide til at være en god sugarbaby?

David Draminsky Lindhardt, Eva Schwanenflügel og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Vil lige hurtigt supplere listen med punkt 7a og 7b.

Først a. Søg for at have købt rigeligt ind af Chanel, Louis Vuitton, Rolex, iPhone X og meget mere i billige kopi udgaver fra fjernøsten. Du kan som embedsmand spare mange 10 kilo kr. af dine surt tjente penge her. Og det er effekten som tæller her. Ikke prisen.

Her b. Undersøg om din aften babe har en Amazon-Wish-List. Så kan du overraske baben a la carte med udvalgte gaver fra din kopi samling.

Søren Jacobsen

Nej, artiklen er ikke ment som sjov. Den er 100% autentisk. Til dem som skulle være i tvivl.

Nej, jeg strandede på toeren. Fotografen kunne ikke gøre noget. Oh well ...

Marie Sanne Caroline Malmros

Hvorfor ligger information spalteplads til sådan noget mands chauvinistisk plader. Her hvad kvinderne kan forvente. Forbered dig på et ulige og tidsbegrænset forhold på hans præmisser. Han bestemmer hvor tit, hvor længe, hvor og ofte også hvad i skal lave. Forbered dig på at han er ligeglad med dig som menneske og kun eller primært er interesseret i din krop og den prestige der følger med at blive set med dig. Forbered dig på at prostituere dig og den følelse af tomhed og mindreværd der følger med. Forbered på at smide et vigtigt aktiv som kvinde væk på en som ikke værdsætter det, men misbruger det.

Gosh, vi har virkelig brug for at komme tilbage til 70'erne, det kan ikke gå hurtigt nok. Jeg er ligeglad med, om vi skal gå i hønsestrik og lave kartoffeltryk fra morgen til aften. Bare folk holder op med at behandle hinanden så grimt.

Randi Christiansen

Nogen har bare mere seksuel kapital end andre. Forskning viser, at smukke mennesker tjener flere penge, har bedre job og generelt klarer sig bedre, fordi skønhed signalerer sundhed og dermed sundere afkom. Sådan har det altid været, og den fremtrædelsesform, som det får med sugardating, er betinget af tidens tern - kurtisaner, holdte damer, 100 køer i medgift og dem, der gifter sig for pengenes skyld, er ikke noget nyt fænomen, men nok lige så gammelt som menneskets historie.

Den virkelige frisættelse af os som mennesker lader vente på sig og har især trange kår i det neoliberalistiske udbytter, misbrugs-og konkurrenceamfund.

Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

Sugardating = prostitution /// så kald det da for h... hvad det er... på EB i BT og hvad ved jeg ophøjes dette som noget fornemt... en luder er en luder... unge teenage piger forblændes af taske og iphone snak.. og det er faktisk meget sørgeligt..,

Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Maria Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der er sgu ikke meget sugar over at være en babe. Sukkerbaby?!?
I virkeligheden er betegnelsen et derivat af den praksis fattige mødre havde ved at give deres babyer sukkervand, når de ikke havde mælk i brysterne. Nogle supplerede med brændevin, så babyerne sov når de skulle arbejde.
Det er et problem, at nogen ser sig nødsaget til at prostituere sig selv på den måde.

Mikkel Kristensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Sugar-daddies? Var det ikke det man i gamle dage kaldte : "Dirty old men"?

Michael Kongstad Nielsen

Hvor er det ulækkert.

Søren Jacobsen

Dirty Harry går aldrig af mode hos pigerne. Uanset tiderne er til klask i numsen eller ej. Naturen kan ikke undviges. Det ser bare sådan ud.