Læsetid: 13 min.

’Det er hårdt at holde sig selv halal, når landet regeres af svin’

Selvmordet. Del 4. Efter sin død blev Océane omtalt med en ømhed og omsorg, der ikke var de levende forundt. Hendes generation stod tilbage hjemsøgt af fristelsen til at træde ud af samfundet
Dårligdommen antager særligt akutte former på steder som de parisiske forstæder, hvor arbejdet gennem automatisering og løse tilknytninger er reduceret til næsten intet: I de mest deprimerede områder står en fjerdedel af de unge kvinder og næsten halvdelen af ​​de unge mænd uden job. Men også her er arbejdsløsheden kun symptom på den bredere udstødelse fra det franske samfund, hvis påståede universalisme forkæler et af de mest konsoliderede magtsystemer i den vestlige verden.

Dårligdommen antager særligt akutte former på steder som de parisiske forstæder, hvor arbejdet gennem automatisering og løse tilknytninger er reduceret til næsten intet: I de mest deprimerede områder står en fjerdedel af de unge kvinder og næsten halvdelen af ​​de unge mænd uden job. Men også her er arbejdsløsheden kun symptom på den bredere udstødelse fra det franske samfund, hvis påståede universalisme forkæler et af de mest konsoliderede magtsystemer i den vestlige verden.

Christophe Ena

21. oktober 2017

Resumé: Efter hendes død, er verdenspressens øjne rettet mod Océane, og hun opnår en kortvarig stjernestatus på de sociale medier, hvor hun tog sit liv.

Ti sekunder før Océane kastede sig ud fra perronen, skrev en eller anden: Hun har et sprængstofbælte på, ring til politiet.

Det er ikke overraskende, at nogle af de følgere, der fik at vide, at de skulle forvente en sensationel begivenhed, forventede, at det var det, der ville ske.

Grigny-drengen Amedy Coulibalys dødbringende bedrifter havde fundet sted kun 18 måneder tidligere. Og kun et halvt år inden havde den uhyggelige terrornat ramt Paris med skyderier og selvmordsbombninger, hvor 130 mennesker blev dræbt – herunder 68 unge mennesker, der var til rockkoncert i Bataclan-teatret.

Men måske der alligevel var en form for analogi mellem alle disse begivenheder. Océanes død var også tænkt som en slags detonation, som skulle ramme andre end hende selv. Vi må heller ikke glemme, at gerningsmændene fra Parisangrebene tilsvarende var orienteret imod deres egen ødelæggelse: De var også suicidale.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu