Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Anna Mee Allerslev

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), der har fået voldsom kritik for at holde bryllup på Københavns Rådhus, læser alle bøger, hendes mor anbefaler
’Jeg fik anbefalet Paulo Coelhos Alkymisten som ’en bog, der vil forandre dit liv’. Men for mig var den mest lommefilosofisk og kedelig. Den forandrede i hvert fald ikke mit liv.’

’Jeg fik anbefalet Paulo Coelhos Alkymisten som ’en bog, der vil forandre dit liv’. Men for mig var den mest lommefilosofisk og kedelig. Den forandrede i hvert fald ikke mit liv.’

Kasper Løftgaard

Moderne Tider
28. oktober 2017

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Morten Papes Planen. Bogen går ud over den almindelige fortælling om at være ung, den udspiller sig nemlig i et af vores udsatte områder, Urbanplanen på Amager. Her fortæller Pape om, hvordan det er at vokse op i et småkriminelt og voldeligt miljø, om at være et individ og en del af et flerkulturelt lokalsamfund på samme tid, og om hvor svært det kan være. Samtidig sætter romanen fokus på den vanskelige integration, som jo netop er et af de områder, jeg brænder for, og som er alt andet end enkel og ligetil, men som vi skal lykkes med. Det understreger Planen gennem en rørende og lærerig fortælling.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Den der blinker er bange for døden af Knud Romer gik rent ind hos mig. Den var så sørgelig og fin på samme tid. Skildringen af en lille familie, der egentlig vil hinanden det godt, men som kommer til at gøre hinanden ondt, er hjerteskærende. Romanen sætter fokus på mobning, et lille lokalsamfund på godt og ondt og dystre familiehemmeligheder på en og samme tid. Jeg har tit tænkt på moderen, når vi har diskuteret fordomme, integration, inklusion og værdien af fællesskabet for det enkelte menneske. For moderen gennemgår det, jeg ikke ønsker for noget menneske i vores samfund.«

– Hvad er den værste bog du har læst?

»Jeg fik anbefalet Paulo Coelhos Alkymisten som ’en bog, der vil forandre dit liv’. Men for mig var den mest lommefilosofisk og kedelig. Den forandrede i hvert fald ikke mit liv.«

– Hvilken type læser er du?

»Bøger betyder meget for mig. I min første periode som borgmester insisterede jeg på at læse bare lidt skønlitteratur hver dag. Men lige for tiden bliver det mest til faglitteratur og forvaltningens sager. Jeg elsker ellers stadig bøger, som er mit private frirum.«

– Hvornår læser du?

»Det bliver mest til rigtig læsning i ferierne. Men der sluger jeg til gengæld alt det, min mor anbefaler. I juleferien vil jeg få læst Olav Hergels Punktum og Fredrik Backmans En mand der hedder Ove. Det glæder jeg mig til.«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hun fik kritik for at være et forargerligt dårligt menneske.

Åh hun er køn

Søren Kristensen

Hun ser travl ud på billedet, som om hun har glemt at tage trøje på før jakken.

Søren Kristensen

I øvrigt, hvis du vil læse en bog der helt sikkert kan forandre dit liv så læs Terningmanden af Luke Reinhart. (The Diceman).