Læsetid 2 min.

Læser du bøger: Flemming Møldrup

’Vild med bøger’-vært Flemming Møldrup opfordrer alle voksne til at genbesøge barndommens klassikere
14. oktober 2017

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»For mig starter det magiske ved bøger med børnelitteraturen. Fantasien, drømmene, barndommens hårde fortællinger om svigt og de mørke følelser som misundelse og jalousi – alt det forløses i god børnelitteratur. Jeg har mange must-reads, men der er to, som jeg er vendt tilbage til igen og igen i de ti år, jeg har været far: Alice i eventyrland og Peter Pan. Jeg ville ønske, at alle voksne læste de to. Først for sig selv, for at teste om de stadig har fat i barndommens følelser, og så for deres børn. Og så skal man huske at lade alle døre i sindet stå på vid gab. Ikke noget med at rationalisere, hvorfor Alice pludselig skrumper, eller bortforklare, at Klokkeblomst får de vilde drenge til at skyde med pile for at dræbe.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Albert Camus’ Den fremmede. For mig er den en påmindelse om aldrig at holde op med at interessere mig, aldrig være ligeglad og altid forsøge at sætte mig selv i spil på en eller anden måde. Men den er også et sindbillede på, hvordan jeg har haft det nogle gange som yngre. Jeg kan i hvert fald genkende melankolien og følelsen af alenehed.«

Flemming Møldrup er en stilfærdig og ukrukket vært i DR K’s nye program om litteratur.
Læs også

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Ha! Jeg har fandme læst mange dårlige bøger. Jeg tror, Jan Guillous Arn-triologi var en af dem, jeg snød mig igennem. Dem kom jeg aldrig rigtig til at føle, og hele mekanikken med, at Arn fik et kapitel, og hans dame fik et andet, bed jeg slet ikke på. Så hver gang, vi endte i klosteret, syntes jeg, det var så kedeligt, at jeg sprang hele kapitlet over og strøg direkte tilbage til korsridderkampene i Jerusalem.«

– Hvilken type læser er du?

»Lige nu er jeg en meget diciplineret læser, fordi vi er i gang med at optage Vild med bøger. Men ellers er jeg en lystbetonet læser, ligesom med alt andet i mit liv. Og jeg flakker rundt i forskellige genrer – hvis jeg kan lære noget eller føler, jeg kan blive begejstret, så læser jeg alt. Eller det meste i hvert fald.«

– Hvornår læser du?

»Jeg læser, når jeg har tid. Kan godt lide morgenlæsning, i bussen-læsning, i toget-læsning og før jeg skal sove-læsning. Men jeg elsker virkelig søndag-i-sengen-med-kaffe-og-P8-jazz-læsning.«

Flemming Møldrup er livsstilsekspert samt vært på Vild med bøger på DR K

Læser du bøger?

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Du kan godt slippe for annoncerne på information.dk

Det koster 20 kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu