Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Flemming Møldrup

’Vild med bøger’-vært Flemming Møldrup opfordrer alle voksne til at genbesøge barndommens klassikere
14. oktober 2017

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»For mig starter det magiske ved bøger med børnelitteraturen. Fantasien, drømmene, barndommens hårde fortællinger om svigt og de mørke følelser som misundelse og jalousi – alt det forløses i god børnelitteratur. Jeg har mange must-reads, men der er to, som jeg er vendt tilbage til igen og igen i de ti år, jeg har været far: Alice i eventyrland og Peter Pan. Jeg ville ønske, at alle voksne læste de to. Først for sig selv, for at teste om de stadig har fat i barndommens følelser, og så for deres børn. Og så skal man huske at lade alle døre i sindet stå på vid gab. Ikke noget med at rationalisere, hvorfor Alice pludselig skrumper, eller bortforklare, at Klokkeblomst får de vilde drenge til at skyde med pile for at dræbe.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu