Læsetid: 4 min.

Museets vold

Bør vi tage på museum for at lære om fortiden eller for at slippe af med os selv?
14. oktober 2017

Måske tænker man ikke så ofte over, hvad det egentlig er, et museum gør ved ting. Den spontane indstilling for en blasert forbruger i det 21. århundrede er muligvis noget i retning af, at det helst skal være sjovt og spændende at gå på museum. Man vil gerne opleve noget, og hvis der følger lidt viden med og en god croissant bagefter, er det heller ikke ilde.

På samme måde tænker museerne i dag i at aktivere deres gæster. Væk med alle de kedelige montrer, og ind med knapper, dimser, visuelle effekter og gourmet. Et museum er sjovt, hyggeligt og engagerende.

Men måske er der også altid noget mere på spil på et museum, som potentielt er mere dramatisk. For uanset hvor meget man forsøger at gøre museer til oplevelsesøkonomi, er de også altid noget andet og mere foruroligende. Museet er en ramme, en parentes, man sætter om en ting, en person eller periode, som siger: Dette er fortid. Det, du ser her, var engang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu