Læsetid: 10 min.

Susanne Staun er kvinden uden pleaser-gen

Susanne Staun er aktuel med en anmelderrost bog, der fortæller om, hvordan medierne usynliggør vold i højkonfliktfyldte skilsmissesager. Men blandt flere er forfatteren kendt for sin indignerede og vrede debatstil, der har fået flere mænd til at politianmelde og true hende. Information tegner et portræt af krigeren Susanne Staun
Vrede og indignation skinner igennem i Susanne Stauns debatindlæg, på hendes blog og siderne i hendes nye bog. Men hvor kommer det fra?

Vrede og indignation skinner igennem i Susanne Stauns debatindlæg, på hendes blog og siderne i hendes nye bog. Men hvor kommer det fra?

Finn Frandsen

14. oktober 2017

Et tilfælde gjorde, at forfatteren Susanne Staun »faldt ned i kaninhullet«, som hun kalder den verden af konfliktfyldte skilsmissesager, hvor vold og overgreb indgår. Inden da havde hun levet som krimiforfatter med en lang række romaner bag sig, hvor stærke, skæve kvinder indtager hovedrollen.

Kaninhullet dumpede hun ned i, da hun en sen aften kom hjem fra London og stødte ind i en grædende kvinde i lufthavnen.

»Hun fik indlemmet mig i de hemmelige netværk, hvor skilsmissevragene holder til og råder hinanden. Det er ikke noget, jeg har opsøgt, for jeg anede ikke, at disse ting foregik,« lyder det fra Susanne Staun, som på grund af en rejse har besvaret Informations spørgsmål over mail.

59-årige Susanne Staun, der mest af alt er kendt for sine anmelderroste og prisbelønnede kriminalromaner, har netop udgivet en journalistisk research- og debatbog, Mediernes møgkællinger – magt, myter og misinformation, om såkaldte højkonfliktfyldte eller røde skilsmisser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maria Jensen
  • Mette Poulsen
  • ingemaje lange
  • Anne Schøtt
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Maria Jensen, Mette Poulsen, ingemaje lange, Anne Schøtt, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Godt at Staun bider sig fast. Der er brug for mange flere af hendes slags. Og ikke alle de skønånder, der sidder og fedter med formproblemer, egen navle og identitet.