Satire
Læsetid: 2 min.

Test dig selv: Hvilken rød lejesvend er du?

Debatten om røde lejesvende i Danmarks Radio har fået ny luft med ’Historien om Danmark’. Inden Søren Espersen får sat en stopper for festen, kommer her den store test: Hvilken rød DR-personlighed er du?
Debatten om røde lejesvende i Danmarks Radio har fået ny luft med ’Historien om Danmark’. Inden Søren Espersen får sat en stopper for festen, kommer her den store test: Hvilken rød DR-personlighed er du?

Mia Mottelson

Moderne Tider
28. oktober 2017

Jens Otto Krag byggede velfærdsstaten ene mand, og Mikhail Gorbatjov afsluttede den kolde krig. Debatten om røde lejesvende og politisk bias i DR har fået ny luft oven på afslutningsafsnittet af DR’s Historien om Danmark. Så meget, at Søren Espersen har sagt, at Dansk Folkeparti vil huske det under de kommende medieforhandlinger.

Her på Moderne Tider er vi også både kulturradikale og manipulerende, og derfor elsker vi de mange journalister, manuskriptforfattere og fiktive DR Drama-figurer, der gennem årene har bidraget til den fælles mission.

Så inden Søren Espersen får sat en stopper for festen, kommer her den store test: Hvilken rød DR-personlighed er du? Er du Doktor Hansen i ’Matador’, Jens Otto Krag i Historien om Danmark, Birgitte Nyborg i ’Borgen’, Gro Grønnegaard i ’Arvingerne’, Kong Christian 10. i Historien om Danmark – eller er du de røde tv-seriers gudfar, Ingolf Gabold?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Ingolf Gabold... Hahahahaa.

Eva Schwanenflügel, Jørgen Mathiasen, Flemming Berger, Lars Rasmussen, Niels Duus Nielsen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Søren Espersen mener vel groft sagt, at når man ikke mener det samme som ham, er man i "røde lejesvende-afdelingen", eller den kulturradikale-afdeling. Det er trættende at høre på. Og mærkeligt at samme Søren Espersen ikke råber op så snart vægten er til det, han synes er rigtigt.

Eva Schwanenflügel, Hans Jørn Storgaard Andersen, Rikke Nielsen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Vi røde lejesvende kan sagtens være trætte af Søren Espersen og kompagnis gøren og laden. Men glem ikke, at det er dem der sætter en politisk dagsorden, som de øvrige borgerlige partier, inkl. S, halser bagefter. Som det har været anført i tidligere analyser i Inf, rækker højrepopulisternes indflydelse langt videre end deres trods alt begrænsede stemmeandel tilsiger.

Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Henrik holm hansen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Jeg kan leve med den latterlige leden efter røde lejesvende i DR, når Venstre har røven fuld af disse tidligere svende, men hans vamle forsvar for alt det, Israel gør, er klamt.

Torben Bruhn Andersen, Hanne Ribens, Tino Rozzo, Espen Bøgh og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Lars Rasmussen

Ovre på Politiken Vest, sprøjte (tidligere: Morgenavisen Jyllands-Posten, avis), kan man finde en oversigt over, hvilket parti Matador-karaktererne ville stemme på i dag.

Den gode nyhed er, at Det Forstokkede Højre (i dag: Det Konservative Folkeparti, lilleputparti) ville blive det største parti i Korsbæk. Puha!

Den dårlige nyhed er, at det desværre viser sig, at Doktor Hansen ikke er den eneste bærer af den kulturradigale syge. Den der lille pæne [krarupsk udtryk; strøget af censuren] Daniel Andersen-Skjern ville også stemme på de venstreradigale. Desuden må vi medregne lillepigen Regitze Varnæs til ofrene for denne svøbe. (Andet kunne man vel ikke forvente med tanke på den svagelige moder i barndomshjemmet). Sidst men ikke mindst ville Helle Virkner, selvfølgelig, tillige stemme på B-holdet (medlemskabet af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for Socialdemokratiet i perioden 1974-1982 var rent skuespil ).

O tempora, o mores!

Marie E. Rasmussen

Jeg kan ikke forstå at dansk folkeparti går så volsomt op i at stække danmarks radio, når det der danmarks radio, sammen med aviserne skal være et værn mod Google kg Netflex og andre store mastadonter, de skulle i stedet for styrke alle danske medier.

Marie E. Rasmussen

Jeg kan ikke forstå at dansk folkeparti går så volsomt op i at stække danmarks radio, når det der danmarks radio, sammen med aviserne skal være et værn mod Google kg Netflex og andre store mastadonter, de skulle i stedet for styrke alle danske medier.

Henrik Petersen

Kære Marie,

Hvor står det? I DR´s formålsparagraf eller er det i en medieforligsaftale?

Henrik Petersen

Bortset fra det, så kan jeg ikke forstå, at Søren Espersen vil skære i DRs bevillinger. Med alle de sager, der har kørt det sidste år, er DR2 vel efterhånden et større politisk aktiv for blå blok end rød, uanset hvem de beskyldes for at favorisere.

Eva Schwanenflügel, Jens Falkenberg, Annemette Due og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Søren Espersen helmer ikke før alle DR's kanaler sender gamle Morten Korch-film døgnet rundt.
Han kan rende og hoppe, kan han.

PS: Jeg er Jens Otto Krag.
Det har jeg det fint med, men hvis jeg havde scoret Helle Virkner, havde jeg helt sikkert ladet alle andre damer være i fred.

Eva Schwanenflügel, Henrik Petersen og Benny Jensen anbefalede denne kommentar
Slettet Bruger

Havde det ikke været for kritikken forleden havde jeg ikke givet mig i kast med "Historien om Danmark". Den er ganske vist temmelig langsommelig med alt for meget musik. Men jeg holder ud i håbet om, at der kommer noget venstresnoet propaganda. Det er 40 år siden jeg har set noget der mindede om på DR, og det var ret sjovt, men selv deadline har jeg nu slukket for pga forudsigeligheden med det velkendte centrum højre persongalleri, som får lov til at gentage deres arbejde arbejd, konkurrencestat og skatten ned på alt.

PS Jeg er Birgitte Nyborg fra ’Borgen’ hvem det så end er?

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek og Annemette Due anbefalede denne kommentar

Røde leje svende, sikke noget vrøvl. I øvrigt kan jeg godt forstå, der er underskud på 1,4 milliarder, gr. folk ikke betaler licens, og SKAT ikke kan få det inddraget. Det er jo genudsendelser på genudsendelser, og så har folk jo betalt for det en gang. DR må altså oppe sig, og så hellere færre udsendelser, end gentagelser .

Egon Stich og Hans Jørn Storgaard Andersen anbefalede denne kommentar
Hans Jørn Storgaard Andersen

Det kommer, Helle Walther - når vi får fiber-forbindelser til hjemmene og man ikke behøver at abonnere på lille, mellem eller stor pakke - men på det hele !!

Det gør man i dag i USA, hvor man abonnerer på en helt anden måde. Især nyhedsformidlingen er genial. Man bruger "bidder" af hver af de store kanaler ABC, NBC, CNN osv. og betaler for 10 min.-perioder.

Gæt hvem, der har opfundet metoden?
Amazon, selvfølgelig.

Jens Thaarup Nyberg

Gasmønter, Hans Jørn.

Marie E. Rasmussen

Jeg kan ikke forstå at dansk folkeparti går så volsomt op i at stække danmarks radio, når det der danmarks radio, sammen med aviserne skal være et værn mod Google kg Netflex og andre store mastadonter, de skulle i stedet for styrke alle danske medier.

Har ubetalte licensregninger noget at gøre med DR's mange genudsendelser? Hvis ja: Hvad.
Mon ikke det snarere skyldes, at mange folk har en elendig økonomi, og at de HELLER ikke betaler andre regninger til det offentlige?

Jeg blev Bent Stuckert, anede slet ikke at han var en rød lejesvend?

Maj-Britt Kent Hansen

Nå, men så vil jeg ikke længere holde det skjult, at jeg blev Birgitte Nyborg.

Henrik Brøndum - Mon ikke Bent Blüdnikow - dukkeføreren bag årtiers angreb på DR's røde lejesvende - ved noget, vi andre dødelige ikke ved.