Læsetid: 4 min.

Tommy Petersen: ’Jeg er sådan en progressiv type’

’Jeg sætter pris på, at pressen fungerer som vagthund. Det er nødvendigt for samfundet, at pressen tager fløjlshandskerne af, også over for politikerne,’ siger Tommy Petersen, der er Anna Mee Allerslevs konstituerede afløser som borgmester og leder af De Radikale i København
»Jeg beundrer Manu Sareen meget. Han var en markant stemme, dengang min politiske bevidsthed blev formet. Jeg ser ham stadig som en stor forkæmper for minoriteters rettigheder og deres plads i samfundet.«

»Jeg beundrer Manu Sareen meget. Han var en markant stemme, dengang min politiske bevidsthed blev formet. Jeg ser ham stadig som en stor forkæmper for minoriteters rettigheder og deres plads i samfundet.«

Daniel Hjorth

28. oktober 2017

– Nå, hvor i Jylland er du så fra?

»Jeg er født i Sydhavnen og vokset op i Valby, så jeg er faktisk indfødt.«

– Hvad er dine politiske mærkesager?

»Det er først og fremmest at skabe en mere rummelig by, hvor alle føler sig velkomne. Hvor alle er i stand til at være den, de er. Derudover skal vi have knækket den negative sociale arv, og så skal vi have en visionær, grøn byudvikling, der sikrer den liveability, som København er berømt for i hele verden.«

– Hvad er det største problem i København?

»Det er, når folk ikke kan gå i fred på gaden, fordi de stikker lidt ud fra normen. Det kan både være kvinder med tørklæde, transpersoner, homoseksuelle, overvægtige kvinder eller nogle helt andre grupper. Generelt skal vi have højere til loftet i København.«

– Hvad lærte du af at lave udviklingsarbejde i Afghanistan?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu