Baggrund
Læsetid: 2 min.

Billedsprog: Nicklas Bendtner er skæbnefortællingen, vi elsker

Mens de andre kigger sammen, vælger Bendtner selv, hvor han vil kigge hen.

Mens de andre kigger sammen, vælger Bendtner selv, hvor han vil kigge hen.

Lars Poulsen

Moderne Tider
18. november 2017

Klokken er 04.30 onsdag morgen. Det danske landshold er netop landet i Kastrup Lufthavn, små syv timer efter at de har besejret Irland 1-5.

På bagagebåndet sidder Mike Jensen, Peter Ankersen og Nicolai Jørgensen synkront og stirrer mod noget, der måske også burde fange manden længst til højres opmærksomhed. Men Nicklas Bendtner vælger selv, hvor han kigger hen. Med ret ryg, cappen tilbage og skjorten knappet op i halsen sidder han med let åben mund og løftede øjenbryn med fokussen et andet sted.

For Bendtner går sine egne veje.

Vedens bedste

For syv timer siden blev han skiftet ind i det 84. minut ved stillingen 1-4 til kampens foreløbigt største bifald.

29-årige Nicklas Bendtner kaldes også for Lord Bendtner eller bare Lord opkaldt efter de britiske adelsmænd. Tituleringen skyldes Bendtners flamboyante livsstil med luksusbiler og kendiskærester som skuespiller Julie Zangenberg og baronesse Caroline Flemming. Og skandalerne under natteeskapaderne, hvor han mooner og kører spritkørsel eller skaber overskrifter på anden vis. Men vigtigst selvfølgelig, den ukuelige, overmodige selvtillid. Flere gange har Bendtner forsikret omverdenen om, at han inden for en overskuelig fremtid kan kalde sig verdens bedste angriber.

I dag spiller han så i Rosenborg BK, der holder til i Trondheim i den middelmådige norske liga. Langt fra Londons ekstravagante natteliv og det Arsenal-ungdomsakademi, han forlod Amager til fordel for som 16-årig. Rejsen fra London til Trondheim er gået over gradvise nedgraderinger ad karrierestigen.

I september blev Bendtner igen udtaget til det danske landshold efter to års fravær. Indkaldelsen kom efter et afbud.

Miiin bold

Og ved kampen mod Irland kom han så igen i centrum. I overtiden modtog han bolden på kanten af feltet. Retvendt mod målet forsøgte han trækket forbi sin irske oppasser for at komme fri til skud. Forsvarsspilleren strakte sit ben og hæklede Bendtners. Straffespark.

Landsholdets straffesparkskytte, der forinden havde scoret hattrick, Tottenham-profilen Christian Eriksen gik mod pletten. Men Bendtner tog fat om bolden som et barn, der ikke vil dele. Han afviste den stille verdensstjerne med et tiggende smil.

Jeg er Bendtner. Jeg sparker. Selvfølgelig.

Og Lord gik til bolden. Og Lord smadrede den op i venstre målhjørne. Og Lord cementerede sit ukuelige talent. Alene i sin holdsport.

Tilbage i lufthavnen skal Nicklas Bendtner senere på morgenen tage et fly videre til Trondheim. Der venter hans skæbne som verdens bedste Bendtner.

Serie

Billedsprog

Hver uge skriver medlemmer af Moderne Tider-redaktionen en personlig klumme, som tager udgangspunkt i et aktuelt billede. 

Seneste artikler

 • Udflugt til virkeligheden

  3. marts 2018
  Lars Løkke Rasmussens blik er vendt mod en murstensfarvet boligblok i en af Danmarks berømte ghettoer. Bag ham står en del af det hold af ministre, han har taget med sig på dagens ekskursion til det, som blandt politikere og journalister indimellem bliver kaldt ’virkelighedens verden’
 • De ligger ned for at kunne rejse sig sammen

  24. februar 2018
  Mandagens ’lie down’ er kun en af flere protester, som den nystiftede Teens for Gun Reform-gruppe har stået bag, siden den 19-årige tidligere elev Nikolas Cruz i sidste uge mejede 14 elever og tre voksne ned på skolen med en semiautomatisk riffel, han lovligt havde købt i en nærliggende våbenbutik
 • Billedsprog: Major Tom to Ground Control

  10. februar 2018
  Elon Musk, der både ejer firmaerne SpaceX og Tesla, sendte i denne uge en rød Tesla ud i rummet. Bilen sad i toppen af SpaceX’s nyeste løfteraket Falcon Heavy og roterer nu rundt om solen i en bane tæt på Mars’. I den åbne Tesla sidder en dukke, mens David Bowies »Space Oddity« kører på fuld styrke ud i det lydløse rum
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her