Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg fortælle ham, at jeg er gravid?

Kvinde, 25 år
25. november 2017

Jeg har de seneste måneder set en del til en fyr, primært efter solnedgang. Vi nyder hinandens selskab, men vi er også enige om, at det ikke skal være mere end bare sjov. Men nu er jeg altså blevet gravid, på trods af prævention.

Jeg er helt sikker på, at jeg ikke vil have barnet, og jeg synes egentlig ikke, at der er nogen grund til at involvere manden i dén beslutning. Det er heller ikke mit indtryk, at han drømmer om småfolk – og det var slet ikke præmissen for vores relation. Men nu er jeg alligevel blevet i tvivl, om det er fair over for ham, at jeg ikke siger noget. Det er jo en ret stor beslutning, jeg tager på vores begges vegne.

Bør jeg fortælle min bolleven, at jeg er gravid med hans barn, selv om jeg har tænkt mig at abortere det? Eller er det bedre for alle parter, at jeg lader ham leve videre i lykkelig uvidenhed?

Svar I:

Ja, du skal efter min allerbedste overbevisning fortælle ham det. Ikke mindst for din egen skyld. Det kan måske virke mærkeligt nu – du lyder afklaret med din beslutning – men man skal huske at drage rettidig omsorg for sit fremtidige jeg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten P. Nielsen

Rasmus Elmelunds besynderlige svar er tankevækkende.

Hvad er “mandestolt” for noget? Som det fremgår i sammenhængen med rækken af andre, må man forstå, ynkelige reaktioner, skruk, trygleri eller fortvivlelse, er det tilsyneladende en suspekt stolthed. I Rasmus Engelunds lille kønsforvirrede optik her stoltheden over at kunne reproducere sig. Nej, gud forbyde, den stolthed er forbeholdt kvinder, hvis forplantningsinstinkter er langt ædlere. Og gud forbyde at msnden valgte at forsøge at overtale sin bolleven. Det kontroltab kan Rasmus ihvertfald ikke stå på mål for, og hvad rager det også manden. Spørgeren er da meget bedre tjent med at få gode råd fra en hjernevasket hipster, der på Informations redaktion har lært, hvordan man får sat mænd på plads og uden for indflydelse på deres eget afkom.

Bjørn Pedersen

Til hr.Elmelund svar: Så manden skal ikke lære at hans seksualdrift kan få konsekvenser for andre end ham selv? Kun kvinden skal tage ansvar, og have mulighed for at tage ved lære til en anden gang? Jeg erklærer mig enig, i at Rasmus Elmelunds svar er besynderligt.

Hr. Elmelund ville sikkert være glad for at vide, at hans udløsninger altid kun fører glæde for partneren med sig, men det ville og burde jo heller ikke være for hr. Elmelund, bollevenen, eller nogle som helst andre mænds fornøjelses skyld, at blive fortalt af deres sexpartnere var gravide.

Det kvinden her bør komme sig over, er at hun skal være parat til at gøre forholdet ubekvemt mellem dem. Det er ikke kun hende, der skal føle et ansvar overfor ham. Er han en skid og prøver enten at bestemme, eller frasige sig ansvar efter at at blive det fortalt, så var forholdet intet værd til at starte med. Men han kan også være forstående, og de to kan fortsætte deres løse forhold (næsten) som de plejer derefter. Hvis han respekterer hende, er den bedste løsning at han får det at vide.

Efter de foregående kommentarer føler jeg trang til at tage Rasmus Elmelund i forsvar.
Hvis kvinden ved med sig selv, at hun ikke ønsker at føde barnet, er der ingen grund til at inddrage ham i det, uanset hvilken reaktion, han måtte have.
Som de har indrettet sig efter fælles aftale, er han sandsynligvis ude a kvindens liv indenfor en overskuelig fremtid ("bolleven" forhold er ikke langtidsholdbare, medmindre de konverteres til "rigtige" parforhold), så hvorfor belemre ham med det?
Få din abort overstået - og bol hyggeligt videre, sålænge I begge to gider.

Bjarne Agerskov

Under alle omstændigheder skal han inddrages. Specielt hvis hun ikke har andre mulige fædre på programmet. Han har en ret til at vide det også selv om hun ikke vil have det da han kan få nyttig forståelse for fejlbarheden af prævention og lære af situationen.

Bjørn Pedersen

@Tino Rozzo
At bollevenskab ikke (oftest) er langtidsholdbare forhold, er vel ikke ensbetydende med at man bør respektere sin seksuelle partnere? Uanset hvilken form forholdet tager, har taget eller kommer til at tage. Det kan være fri bunkepul med hele vennekredsen hver lørdag, så længe man bare respekterer hinanden som frie, seksuelle mennesker. At lyve ang. konsekvensen af den sex man har med sin partner, og så bagefter have sex med samme person... det er mangel på respekt for personen at lyve eller undlade at fortælle den slags.

Jeg forstår i øvrigt ikke, at både Rasmus Elmelund og dig selv, inddrager det at kvinden bedst selv ved om hun vil have barnet eller ej. Det er da forhåbentligt noget vi alle her i landet efterhånden tager for givet, både kvinder og mænd. Det er ikke for at "spørge manden om lov", at nogen kvinde bør meddele at hun er blevet gravid. Det er for at inddrage manden bare en lille smule i ansvaret. Det er jo ikke manden, der skal ned og få taget en abort - et indgreb jeg har ladet mig fortælle ikke er synderligt fysisk behageligt, og for visse kvinder også kan være psykologisk ubehageligt. Jeg kan ikke se, at det at behandle en voksen mand som... ja, en voksen og ansvarlig mand, skulle være at "belemre" ham.

Randi Christiansen og Maria Bjørnsten anbefalede denne kommentar
Maria Bjørnsten

Det er ham, der har gjort hende gravid så ja, selvfølgelig skal han vide det. Alt andet er da besynderligt. Hun ved, at hun er gravid og at det barn skal aborteres. Han bør vide, at han har gjort en kvinde gravid og at hans barn skal aborteres.

Kære bolleveninde... Hold din mund om det - få foretaget din abort, og kom videre. Husk at en abort ikke er risikofri - men næsten.
Manden behøver ikke at vide noget.

"bolleven" hvor jeg hader det ord. Men når i nu bare "boller" måske fordi i ikke ellers ved hvad i skal bruge jeres tid på - kunne i så ikke bruge prævention ?. Der er massere af præventions former. Eller er jeres sexualitet bare så ukontrollabel at det kun kan ende med en graviditet som du så gerne vil tage ansvaret for bliver en abort ? Man skal jo lige huske at en eventuel abort potentielt kunne blive til et menneske - hvis ikke den er foretaget. Jeg synes dine valg virker kyniske og overfladiske. Er vi derhenne hvor abort bruges som prævention ???

Overfladiskhed og mangel på respekt for andre mennesker synes at være det gennemgående. Mænd er sex-krænkere, kvinder har bare bolle-venner. Er det at få foretaget en abort progressivt. Køb og smid væk kulturen.
På den anden side bør de børn som fødes idag være ønskebørn. Hvorfor få børn hvis ikke man kan priorterer dem, men mere sig selv. Børn har jo ikke bedt om at blive født.

Johnny Winther Ronnenberg

Masser af mennesker har weekend kærester og det forekommer i alle aldre uden der ligger det store i det. Jeg har selv haft en og jeg endte med at få æren at føre hende op af kirkegulvet da hun efterfølgende giftede sig og vi har i dag et bror / søster forhold der er virkelig nært.

Da det er ret umuligt at forudsige andres reaktioner er det eneste rigtige, at sige det som det er, det kunne jo godt være at der faktisk var rigtige følelser i det weekend forhold og det var udløseren til et egentligt samliv, når parterne havde sundet sig lidt. Jeg opfatter egentlig spørgsmålet lidt respekt- og ansvarsløst.

Bare ordet "bolle-ven" fortæller mig alt om en kynisk attitude. Hvad med at bruge ordet elsker eller elskerinde. Jeg har det lidt ligesådan med ordet "partner" - en partener er for mig en man fx. spiller golf sammen med.

Anders Sørensen

@Odin Rasmussen, jeg synes ikke, at brugen af "bolleven" indikerer en kynisk attitude overhovedet. Det er helt neutral sprogbrug anno 2017 i slipstrømmen på, at de fleste under 60 år "boller" og ikke "elsker". Ikke fordi de er kyniske eller overfladiske, men af samme grund, som at "knæhøj karse" ikke lige ligger først på (i hvert fald) den yngre tunge, når noget skal beskrives positivt.

@Anders Sørensen hvis ikke sproget ved brugen af ord afspejler en overfladiskhed bare fordi mange gør det så ved jeg ikke hvad det siger.
"jeg er blevet gravid med min "bolle-ven" , "bolle -affald" ??

Hvis jeg havde været i din situation, ville jeg ikke have fortalt ham det.

Jeg ville så heller ikke kunne have haft en relation til ham efterfølgende, men deri er også det uforpligtigende på alle planer.

Jeg ville blive så ked af det hvis jeg opdagede at jeg havde gjort en kvinde gravid og ikke fik det at vide ... Jeg synes det er helt utroligt lidt respektfuldt ikke at meddele ham det – også selv om du skal tage en abort og han ikke kan påvirke det. Jeg forstår slet ikke hvorfor du skal lade være?
Hvis du ikke siger det, bliver det en hemmelighed du skal bære på for resten af dit liv. Hvad taber du på at fortælle ham det? Du ved hellere ikke om aborten bliver sværere for dig følelsesmæssigt end du føler den bliver nu – og hvis det sker og det evt. ændrer din relation til manden, skal han have at vide det INDEN.

Ja, det er kvindens ret til at tage abort, men man skal bestræbe sig på at gøre tingene ordentlig, og det kan være han vil sætte enormt stor pris på at du fortæller ham det. Det er også af respekt til det lille frø du aborterer – at både kvinden og manden som har skabt det, ved om dets eksistens og kan tage farvel med det i sit hjerte.