Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Kan man bede folk om at lægge håret ned?

25. november 2017

Forstadsfruen

For nylig var jeg i teatret. Desværre kunne jeg intet se. For to minutter inde i forestillingen satte en berømt dansk sanger sig på det sidste tomme sæde i salen: det foran mig.

Hans hår – en slags vildtvoksende magisk troldemikrofon – er sikkert fremragende som kunstnerbrand. Men i teatersalen tager det udsigten for alle bag ham.

Nu er andre menneskers kroppe jo ofte temmelig meget i vejen, men som civiliseret menneske må man leve med dem – tykke, høje, you name it. Man må finde sig i, at den høje mand skygger – han kan jo ikke gøres kortere.

Men altså, vildt hår, høje knolde, kaskader af rasta og så videre er jo selvpåført. Så kan man egentlig bede folk om at lægge håret ned?

Det, der så gjorde min situation i teatret endnu mere penibel, er, at den omtalte sanger tilhører en racemæssig minoritet.

Og hvad ved jeg leverpostejsfarvede dansker om at tæmme hår med afrikanske rødder? Kan man tillade sig at påtale den slags, eller er det racisme?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu burde han jo næsten vide hvem han var og også vide at Thomas; jeg bilder mig ind det var ham, skulle være venligheden selv, så mon ikke han var til at snakke med.

Anders Sørensen

Jeg synes ikke nødvendigvis, det er for meget forlangt af folk, der går i teater, biograf, til koncert - den slags steder - at de tænker sig om og gør oplevelsen så god som mulig for de andre publikummer. Dette inkluderer, at man søger at begrænse sit hår højdemæssigt, hvis man er bevidst om, at det kan være til gene. Det er principielt ikke meget anderledes, end at man søger at holde snak på et minimum, mens forestillingen kører.

Virkelig højt hår er lidt at ligne med råben. Man råber med sit hår. Eller man filmer en koncert med Ipad med sit hår. Det er grundlæggende dårlig opførsel, og det bør påtales. Ikke på uhøflig vis, naturligvis, men blot ved, at man i et smilende tonefald husker vedkommende på, at det, der er et lille hår for dig, sagtens kan være et stort hår for menneskeheden.

Kære Buttenschøn!
Husk at tage en kasket på, når du skal i teatret.
Jeg ved, at det ligger dig fjernt at genere nogen.
Derfor denne lille opfordring, som jeg ved, du vil tage imod med et smil.