Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Merete Riisager

Undervisningsminister Merete Riisager elsker skæbnefortællinger, men blev sur af at læse om Møllehaves mange damer
25. november 2017

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Min yndlingsbog er Hvis dette er et menneske af Primo Levi. Den er hård, men det er derfor, alle skal læse den. Bogen siger barske ting om menneskets natur, om at vi alle har et iboende potentiale til ondskab, men også til det modsatte – potentialet til det menneskelige og til selvopholdelse. Primo Levi var jo kemiker og klarede sig igennem jødeforfølgelserne med sin faglige og videnskabelige snilde. Han klynger sig til sin viden for at holde sin fornuft og medmenneskelighed i live gennem alle de grusomheder, han oplever. Det er en fantastisk beretning om yderpunkterne i menneskets natur, som dybest set handler om, at videnskaben og humaniteten kan redde os fra alt.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Farvel til våbnene af Ernest Hemingway. Den handler om kærlighed og især om kærligheden på trods. Kærligheden er en kraft, som velsigner os, men som vi ikke kan tale frem eller bestemme, hvornår skal dukke op. Man må finde trøst i, at kærligheden findes mange steder.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu