Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Donna Lynn Mayer

Som ung blev Donna Lynn Mayer forelsket i det danske frisind. Hun rejste tilbage til New York, hvor hun var vokset op, med træsko og tørklæde om hovedet. Men Aarhus blev hendes base i livet, og herfra tog hun af sted på sine rejser til Mellemamerika for at gøre verden til et bedre sted
Donna Lynn Mayer under et besøg i Botanisk Have i København.

Donna Lynn Mayer under et besøg i Botanisk Have i København.

Privatfoto

18. november 2017

Donna Lynn Mayer var ikke sådan at løbe om hjørner med. Hun var en af de kvinder, der var rødstrømpe i 70’erne, havde sine meningers mod, og som livet igennem tog vare på sig selv.

Det fandt en buschauffør i Guatemala i Quiché-provinsen, hvor hun rejste med en veninde som ung, hurtigt ud af. De skulle tilbage til hovedstaden, og veninden smed sin kuffert oven på taget af den propfyldte bus. Ved ankomsten til Guatemala City opdagede hun, at tasken var væk – med både flybillet og pas.

»Hvordan kan du være så dum,« udbrød Donna.

Buschaufføren indrømmede, at han havde smidt tasken af undervejs 150 km derfra sammen med en gruppe amerikanske turister. Hans uvenlige facon og uvillighed til at hjælpe fik Donna til kogepunktet, og hun insisterede på, at han skulle køre dem hele vejen tilbage og hjælpe dem med at finde tasken.

Da de ankom, gik der ikke lang tid, før buschaufføren forsøgte at stikke af. Donna satte i løb efter ham, fik fat i ham og skreg. Folk stimlede sammen og slog ring omkring dem, idet hun forsøgte at fastholde manden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jonathan Larsen
  • ingemaje lange
  • Anker Nielsen
Jonathan Larsen, ingemaje lange og Anker Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu