Læsetid: 10 min.

Peter Brixtofte spøger stadig hjemme i Farum

Brixtoftes fallitbo. Sådan så det meste af Danmark i begyndelsen af 00’erne på Farum, efter at den ekstravagante og rødvinsdrikkende Venstre-mand var bragt til fald i den største kommunale skandale i nyere tid. Ingen ønskede at blive lagt sammen med den gældstyngede kommune under kommunalreformen. 10 år efter fusionen med Værløse har Brixtofte stadig en stor fanklub, der længes tilbage
Vi holder stadig af Peter her i Farum, og det har de svært ved at forstå i Værløse, lyder det blandt gæsterne på Cafe Petrine på hovedgaden i Farum. Hovedpersonen selv er død, og gælden ved at være afdraget, men Peter Brixtofte deler stadig den nordsællandske kommune

Vi holder stadig af Peter her i Farum, og det har de svært ved at forstå i Værløse, lyder det blandt gæsterne på Cafe Petrine på hovedgaden i Farum. Hovedpersonen selv er død, og gælden ved at være afdraget, men Peter Brixtofte deler stadig den nordsællandske kommune

Martin Lehmann

11. november 2017

En morgen i januar manglede der noget på Farum Hovedgade. Cyklister på vej til stationen var ellers vant til at kunne spejle sig i en blank skulptur af cykelrytteren Ole Ritter bøjet forover i en aerodynamisk positur.

Nu stod der blot en tom sokkel. Kadence, hedder skulpturen. Den er udført af billedkunstneren Monica Ritterband og er en del af en serie af sportsskulpturer, som Farums daværende borgmester Peter Brixtofte (V) fik opført som en manifestation af den lille forstads ambitioner om at blive landets førende idrætsby.

Projektet kostede ifølge BT knap 1,9 millioner kroner, der blev ulovligt konteret under byggeriet af byens nye stadion. Et stadion med plads til 10.300 af Farums 19.000 indbyggere.

Nu står Kadence foran Søndersø Idrætscenter i Værløse. Det er ikke gået ubemærket hen i Farum, hvor man udmærket husker, at borgerne i Værløse under ingen omstændigheder ville hjælpe med at afdrage på Farums milliardgæld, da de to kommuner skulle sammelægges for ti år siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Hans Jørn Storgaard Andersen
David Zennaro og Hans Jørn Storgaard Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer