Læsetid: 5 min.

’En rigtig stor formue er ligesom en snebold: Så snart den ruller, bliver den bare større og større’

Lige siden man begyndte at inddrive skatter i det gamle Grækenland, har folk forsøgt at undgå at betale. Men det ser ud til, at branchen er eksploderet. Økonomer har for nylig estimeret, at regeringer verden over mister 200 milliarder dollar hvert år i skatteindtægter. Og det kan ikke lade sig gøre uden eksperthjælp, fortæller sociolog Brooke Harrington
Lige siden man begyndte at inddrive skatter i det gamle Grækenland, har folk forsøgt at undgå at betale. Men det ser ud til, at branchen er eksploderet. Økonomer har for nylig estimeret, at regeringer verden over mister 200 milliarder dollar hvert år i skatteindtægter. Og det kan ikke lade sig gøre uden eksperthjælp, fortæller sociolog Brooke Harrington

Privatfoto

11. november 2017

– Først Panama og nu Paradise Papers. Er du overrasket?

»Nej, og jeg tror, vi kommer til at se stadig flere læk. Panama Papers viste, at det er muligt at lække de her informationer uden at give køb på sin identitet og tilbringe resten af livet i en retssal eller under vidnebeskyttelse.«

– Du er sociolog. Hvordan blev du interesseret i de rige?

»I mit forrige forskningsprojekt undersøgte jeg almindelige amerikanere, der investerede i aktiemarkedet. Og herigennem hørte jeg om og blev interesseret i systemet for de ultrarige, men det var virkelig svært at få adgang. De svarer ikke på telefonopkald fra sådan nogle som dig og mig. Jeg besluttede mig derfor for at uddanne mig til formueforvalter, og på den måde kom jeg ind gennem døren. Over otte år interviewede jeg 65 formueforvaltere i 18 forskellige lande. Det var ikke særlig godt for min karriere, for jeg publicerede ikke rigtig noget i den periode. Så det tog meget lang tid, og det kostede mange penge. Men det var det værd.«

– Hvem er formueforvalterne?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu