Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er Georg Metz virkelig venstreorienteret!?

KK, Frederiksberg
Moderne Tider
9. december 2017

I omtale af balladen om den aflyste julekalender i DR bliver Georg Metz ustandselig omtalt som venstreorienteret.

OK, han er sikkert en flink fyr, han har humor, han er hverken racist, krigsliderlig eller idiot. Men er det virkelig nok til at blive stemplet som venstreorienteret? Er han ikke bare sådan en mellemblød socialdemokrat?

Svar I:

Selvfølgelig er Georg venstreorienteret. Se på hans vrede. Den er typisk for venstreorienterede. De hidser sig op, som gjaldt det verdens fortsatte beståen. Og det gør det – i hvert fald inde i deres hoveder. Han brokker sig og regner med, at det vil forandre noget. Venstreorienterede tror, at verden tager dem alvorligt! Var han borgerlig, ville han måske nok brokke sig, men han ville vide, at det ikke hjælper. Tingenes tilstand er ikke sådan at flytte – og det er nok helt fint trods alt, tænker en god konservativ.

Georg har også et meget venstreorienteret forhold til regler: Han kan ikke lide dem. De skal væk, så han med stor iver kan erstatte dem med nye, som han selv finder på. Som hans redaktør har jeg gentagne gange modtaget klager over, at han ikke får lov at sætte kommaer efter sit særlige Metz-system, som han efter sigende har udviklet over mange år og i tæt samarbejde med sin kone.

Lad mig til sidst smide trumfen: Metz har været chefredaktør på denne pjosker (mange læsere tror, at han er det endnu. Trykker jeg ikke deres indlæg, truer de med Georg). Og som alle ved: Man behøver ikke være rød for at blive ansat på Information. Man bliver det.

Så jo, Georg er rød – og Psst!: Han er faktisk også ret sød, selv om han vist hellere vil være vred.

– Susan Knorrenborg

Svar II:

Her skriver man den ene udødelige klumme, den ene uforglemmelige bog efter den anden, dertil utallige oprivende anmeldelser og dybtfølte nekrologer og holder i 45 år i tusindvis af de mest guddommelige foredrag, og så bliver man berømt og berygtet på grund af en kasseret julekalender!

Ovenikøbet kommer DR’s kulturdirektørs musikalske bekræftelse af påstanden om én som venstreorienteret på linje med den eneste ene Johanne. Dette sker, efter man i årevis i effektiv camouflage som født på Frederiksberg C og med åbne a’er har holdt lav profil og med stort udbytte ageret trojansk hest i den danske medieverden og det danske samfund – senest i nedlagt julekalender.

Hvad er der så tilbage af den troværdighed, man som kategorisk ikkepartisk kværulant har kæmpet og stridt for at opretholde i alle disse år?

Surt Sjov.

Er det svar nok, mr. KK, Frederiksberg?

– Georg Metz

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Venstreorienteret eller ej: Jeg vil ikke undvære ham!
Det kan en sølle, skrottet julekalender ikke ændre på.