Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan lærer jeg naboen at sortere affald?

30. december 2017

Lisbeth, pensionist

Jeg bor i rækkehus i København og er for nylig blevet folkepensionist. I den anledning opfordrer folk mig til at få en hobby, og det har jeg fået. Jeg har nu omsider fået tid til at gennemgå alle mine ting og sager. Her opstod så min hobby. Jeg sorterer affald, og det gælder alt.

Jeg har besøgt flere steder i Jylland, hvor de har samme hobby. Selv det mindste rustne søm kommer afsted til genbrug. Jyder er langt foran os dovne københavnere.

Tag nu mine naboer. Veluddannede med gode job, folk som man ikke skulle tro smider flasker i restaffalsskraldespanden, men det gør de. Og hvad gør jeg ved det? Jeg tager dem op og sender dem til genbrug. Deres skraldespand står inde på min grund, og de er søde nok, så det er ok.

Vi kan jo sige, de er fortabte sjæle. Men jeg synes, deres børn skal lære, at den cirkulære økonomi er fremtiden. Hvordan skal jeg gribe det an? Skal jeg 1) sige lige ud, at nu skal de tage sig sammen og sortere; 2)  flytte deres skraldespand over på deres grund; 3) fortælle entusiastisk om min nye hobby?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Hvis jeg var Lisbeths nabo ville jeg købe hendes grund som min skraldespand står på og rive hendes hus ned.