Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Kan man gøre forskel på delebørn?

Mikkel, 38
Moderne Tider
16. december 2017

Min kæreste og jeg skal for første gang holde jul sammen med vores samlede børneflok – vi har to piger hver i alderen seks til 12 år.

Selv om vi er tæt på hinandens børn i det daglige, har jeg svært ved at skulle give hendes børn lige så store gaver som mine egne. Det føles ikke rigtigt – og jeg har heller ikke råd.

Jeg har spurgt hende, hvad hun tænker, men hun siger bare kort for hovedet, at det er min egen sag, så det er nok ikke noget, hun bryder sig om.

Hvad siger I?

Svar I:

Julen er både hjerternes og gavernes fest. Det er første gang, I fejrer jul sammen, og det er en stor begivenhed. Afgørende for successen er, at ingen af de tilstedeværende, sukkertrippende børn føler sig forfordelt, når gaverne er pakket ud, og byttet skal gøres op.

Som far og bonusfar har du en lang forhindringsbane af julefaldgruber foran dig. Men forberedelse er din ven.

Mit forslag er, at du og kæresten aftaler, at I giver de gaver, I har lyst til, til jeres egne børn (gerne i nogenlunde samme størrelsesorden), og at I så giver nogle lidt mindre gaver til jeres bonusbørn, som I begge er afsendere på.

På den måde får alle nogenlunde lige meget. Og samtidig får I vist jeres egne børn, at de er noget særligt for jer. I øvrigt er det underligt, at din kæreste er så uengageret i at få aftenen til at lykkes. Du må lige få sparket gang i hende, så hun kommer i julestemning.

— Sebastian Abrahamsen

Svar II:

Jeg fik engang et godt råd af en familieadvokat. Gør ALDRIG forskel på jeres sammenbragte børn. Det skaber splid mellem dem. Måske ikke her og nu, men måske engang, når du selv er død.

Og hvem vil lægge en stinker af den slags på sit elskede afkoms bord. Du så selv, hvordan det gik i DR’s ’Arvingerne’. Magen til dysfunktionel herregårdsidyl skal man da lede længe efter.

Kærligheden afspejles aldrig i materielle værdier. Men det gør fraværet og forskelsbehandlingen. Hvis du vil have, at din kærestes børn skal synes, de er ikke er vigtige for dig, så giv dem mindre gaver.

At du ikke har råd, er et spørgsmål om at være lidt kreativ. Der findes tonsvis af godt genbrug på DBA og Tradono for eksempel. Så kan du endda gøre en underskudsposition til en overskudshandling.

— Mette-Line Torup

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her