Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Må man råbe af sine børn?

Brevkassen er overtaget af finner. Læs, hvad de mener om læsernes dilemmaer
2. december 2017

Mor til to

Vold mod børn er forbudt ved lov. Men nu har jeg ladet mig fortælle, at det er næsten lige så slemt at råbe af sine børn.

Det gør jeg ellers ofte, og nu har jeg totalt dårlig samvittighed og føler mig samtidig berøvet et vigtigt værktøj i opdragelsen. Synes, det er ret umuligt ikke at råbe af børn indimellem.

Hvad synes I?

Svar II:

Vold i alle former er forbudt mod børn eller voksne. At råbe er en form for vold. Jeg ved det godt, at man nogle gange, når man er træt eller ikke har overskud i hverdagen, kan ty til en nem løsning og råbe. 

Tænk på det på en anden måde: Er det i orden, at din chef eller forældre kommunikerer med dig ved at råbe? Det tror jeg ikke, at nogen synes. Man skal tale ordentligt til hinanden, og husk, at dine børn lærer manerer fra dig.

Esa Alanne

Født 1965, Espoo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg har selv haft en far, der brugte HØJ råben som opdragelsesmiddel, og kan bekræfte, at det føles som vold. På et tidspunkt gjorde han det overfor en bekendts barn. Det gjorde ondt i mig, og jeg var faktisk grædefærdig. Jeg er dog glad for, at jeg bagefter fik fortalt ham om virkningen, om end det nok var for sent...

Majbritt Nielsen, Katrine Damm og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Majbritt Nielsen

Jeg kan huske et citat fra en artikel om psykisk vold. Et barn fortalte det føltes som at slå med tungen. Jeg læser det som barnet føler den fysiske vold og den psykiske lige hårdt.

I øvrigt har et barn ikke en magtposition til en voksen og kan ikke forlade situationen hvis de vil. Det er endnu en årsag til at lige trække vejret hvis man kan mærke det ved at komme op i omdrejninger.