Læserbrev
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Skal jeg tro på ’lad os være venner’-parolen?

Ham den kærlighedssyge
Moderne Tider
23. december 2017

Jeg er for nylig begyndt at date en smule igen. I den forbindelse har jeg mødt en sød fyr, som gav mig måske bare en lille kildren i maven. Vi svinger rigtig godt, han er rigtig pæn – og hvad mere er der så at ønske sig?

Det er her, dilemmaet kommer. Han nævnte nemlig for to ugers tid siden meget direkte i en besked, at han ikke var interesseret i mig, men at han samtidig godt kunne se os som venner. Det blev jeg temmelig skuffet over, for ’lad os bare være venner’-parolen har jeg hørt mange gange før – vi ender som regel med at være alt andet end venner.

Men alt ved ham tyder på, at han stadig er MEGET interesseret. Han skriver til mig, at jeg er sød, og presser på for at mødes. Han har rykket flere aftaler for at muliggøre det, og nu henter han mig sågar efter en eksamen i næste uge. Men samtidig er han ’ikke interesseret’ i at være mere end venner ...

Er jeg ved at blive sindssyg? Deltager jeg i en slags Schrödingers dating, hvor han både er forelsket og ikkeforelsket i mig på samme tid? Er det bare mig, der læser for meget ind i det, fordi jeg er interesseret i ham?

Svar I:

Jeg har ligget i begge sider af sengen i den her sag. Som den forelskede, der et eller andet sted godt kunne se skriften på væggen; den var måske endda ekspliciteret a la:

»Jeg er ikke klar til et forhold lige nu og blabla«.

Og som Don Juan, der vælter ind ad døren og færdiggør sin eksplicitte sætning med sin implicitte tanke:

»Men det kunne være rart at knalde lidt i nogle måneder.«

Uanset siden af sengen er konklusionen den samme. Man drømmer lidt og knalder lidt, og en dag kommer så ’vi skal have en snak-sms’en’ – ofte op til en festival/udenlandsrejse – hvor mysteriet forsvinder ud ad døren, lige så hurtigt som han kom.

Jeg studser over din første sætning. Det lader til, at du skal overveje, om det her bør være din næste flirt. For husk nu det implicitte. Det bliver aldrig jer to.

Når jeg var led og ked af kærligheden, plejede min bedstemor at sige, at der ikke kun findes en spand fuld, men et land fuld af dejlige mænd og kvinder. Med globaliseringen in mente kan man måske tale om en hel verden.

– Mathias Ertmar Mencke

Svar II:

Der er en amerikansk selvhjælpsbog, He’s just not that into you, som giver den blinde envejsforelskelse realistiske briller på. Rom com-filmatiseringen fra 2009 handler sikkert om, at modstanden alligevel overvindes, for den historie elsker vi at drømme om. Men her er tre ting, jeg ved:

1: Forelskelse er fedest, hvis der er (mindst) en anden med på vognen.

2: Et af forelskelsens trick er at få dig til at tro, at den afvisende anden er et særlig komplekst og mystisk væsen, som kun du kan forløse, hvis høn ser dig, som du virkelig er. Det er et fejt trick. Folk er ikke særligt mystiske.

3: Bogen om din situation hedder ikke He’s just not that into you, den hedder: He explicitly told you that he is not into you. Der er ikke en gåde. Du har svaret. Fortæl ham klart, hvad du selv føler, hvis du har brug en afvisning mere. Og så: Løb! Der er mange andre ikke-så-mystiske-mennesker derude, som kan give dig bedre kriller i mellemgulvet.

– Katrine Hornstrup Yde

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Det er en dårlig (død) ræv, som ikke sørger for at have flere udgange.

Lise Lotte Rahbek

PS. Lige ræve leger bedst.

Randi Christiansen

Gå langt uden om mennesker med uklar kommunikation - og om ham med mindre du virkelig kan nøjes med at nyde, det han tilbyder. En vovelig affære. Han lyder som en player, en sociopat, der bruger ufine tricks. Giv ham tilbage med samme mønt - hvis du kan, men jeg ville holde mig væk.

Jeg tror, der er mange mennesker, der generelt har svært ved at sige til og fra - det behøver ikke nødvendigvis at være en person som er ude på at udnytte - jeg kender ikke personen og kan ikke udtale mig i det konkrete tilfælde. Det er svært at droppe en flirt hvis man har følelser i klemme og at de ikke bliver gengældt. Det kan være svært at give slip. Måske skader det ikke at øve sig lidt. Gør det forbi hvis du kan, der kommer garanteret en ny på et tidspunkt. I øvrigt har jeg bemærket hvor dårligt tidligere kærester kan have det med hinanden.

Henrik L Nielsen

Jeg kender en ung mand, som bruger præcis samme fremgangsmåde. Han henter dem og kører gerne langt for at mødes. Når så de har knaldet kan de, hvis de insisterer, få lidt hjælp til en taxa ned til toget.

Løb, kære spørger, og se dig ikke tilbage.

Send en kølig sms om, at du er alt for optaget af 1000vis af andre ting til at mødes med ham.
Og glemham så. Han har kun brug for endnu en skalp i samlingen.

Torsten Jacobsen

Jeg kan kun istemme koret om at du bør løbe langt væk, uden at se dig tilbage.

Dog er det vel ikke helt rimeligt, Randi Christensen, at udråbe manden til at være sociopat? I og for sig melder han tilsyneladende helt klart ud? Han nyder samværet, men vil ikke binde sig? Det er der vel ikke noget galt med, så længe der er rene linjer?

Og der er rene linjer her: Han vil dig ikke, som andet end en legekammerat.

Randi Christiansen

Ok torsten, det er måske overdrevet at udnævne ham til sociopat, fordi han er lidt, som da man var barn, når man havde mødt en ny legekammerat. Det er nok snarere spørgeren, som må melde klart ud, at hun altså er interesseret i andet og mere end 'at være venner'. Men det tør hun nok ikke.

Anne Mette Jørgensen

Der kan være mange grunde til mandens opførsel.
Min mormor( født i 1903) sagde: Kærligheden falder lige let på en lort, som på en lilje.
Måske er han bare kontrolfreak. Måske ved han, at han ikke duer i en seng. Måske ved han, at at man bliver mere attraktiv ved at spille kostbar. Måske sender han lign. beskeder til mange. Måske er han farlig. Uanset årsag ville jeg løbe langt væk.
Lad være med at besvare hans beskeder. . Giv ham den kolde skulder.
Meld selv klart ud, men så risikerer du, at han vil trække lidt i land og han vil sige: Jo,men jeg vil jo så gerne lære dig bedre at kende og så har han dig på krogen,hvis du hopper på den.
Rend hurtigere end en hest kan rende. Hvis ikke tror jeg du vil fortryde.

Majbritt Nielsen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar