Læsetid: 5 min.

’Jeg var Finlands mest forhadte mand’

Han er formentligt den eneste finne, som ikke drikker kaffe. Han længes efter at spise røgede fisk i skoven med sin far, og han medgiver, at finner spiser hurtigt og i stilhed. Mød den finske patriot og madekspert Jaakko Nuutila
2. december 2017

– Hvor madglad er du på en skala fra 1-10?

»10. Jeg fik mit første batteridrevne piskeris, da jeg var tre. Jeg har arbejdet som kok på nogle af Europas bedste restauranter, udgivet adskillige kogebøger, været formand for sammenslutningen af finske kokke, skrevet en ph.d. om fødevaresystemet og promoveret finsk mad i hele verden. Jeg er 51 år, og hele min karriere har handlet om mad.«

– Hvor placerer du dig selv politisk?

»På højrefløjen. Jeg er meget patriotisk og holder af de konservative dyder. Jeg kærer mig om min familie, religion og mit fædreland. Jeg er f.eks. stadig en del af reserven, og jeg glæder mig til at fejre Finlands 100 års selvstændighed med min familie. Jeg forestiller mig at lave tjur. Det er en stor sort skovhøne. Den findes ikke i Danmark.«

– Hvad er det bedste, det finske køkken har beriget verden med?

»Rugbrød.«

– Ej hold op, det var da danskerne, der opfandt det ...

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Birger Bartholomæussen

Jeg har en gang fået finsk saunapølse på en multietnisk restaurant i Hamborg. "Køkkenet" bestod af to store fryseskabe med færdigretter og 3 mikrobølgeovne. Finsk saunapølse var en kæmpepølse med nogle tværsnit, hvori var stukket tomatskiver, som blev overhældt med ost. Og så ind i mikrobølgeovnen. Voila - på 2 minutter kunne "kokken" (som også var tjener og eneste personale) servere en rygende varm saunapølse