Læsetid: 11 min.

Jeg interviewede journalistikonet Günther Wallraff og endte med at overnatte i hans ’sommerskur’

Jamen, du kan da låne mit sommerhus, sagde han efter interviewet og dinglede med en nøgle. Da det viste sig at være et slot ned til Rhinen, vidste jeg, at Günter Wallraff havde givet mig min særeste oplevelse i 2017. Mød journalistikonet, der for længst er både verdensberømt og millionær, men som stadig knokler for at gøre verden til et mere retfærdigt sted
Mens Günter Wallraff taler, kan han næsten ikke sidde stille. Et par gange flyver hans mimik så meget rundt i hovedet på ham, at han umærkeligt glider mellem rollen som skuespiller og analytiker. Præcis som i sin undercoverjournalistik.

Mens Günter Wallraff taler, kan han næsten ikke sidde stille. Et par gange flyver hans mimik så meget rundt i hovedet på ham, at han umærkeligt glider mellem rollen som skuespiller og analytiker. Præcis som i sin undercoverjournalistik.

Sigrid Nygaard

30. december 2017

Hvad kommer du til at huske 2017 for?

Når spørgsmålet – lige så sikkert som rådhusklokker og kransekagekvalme – dukker op søndag, bliver et af mine personlige svar helt sikkert: Wallraff. Günter Wallraff. Undercoverlegenden Wallraff. Manden, der har lagt navn til verbet at wallraffe – altså at udgive sig for at være en anden for at afdække udbytning, udgrænsning og uretfærdigheder i miljøer, som journalister ellers aldrig ville få adgang til. Verdens måske mest berømte journalist, hvis navn næsten alle kender, men hvis biografi de færreste har styr på.

Egentlig ville jeg i sommer bare have et par udsagn fra Wallraff som Tysklands sociale samvittighed in persona. Men trods travlheden i valgkampen endte jeg med at bruge en eftermiddag hjemme ved ham i Köln. Og på grund af travlheden fik jeg aldrig skrevet om selve interviewet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Hans Aagaard
  • Jørn Andersen
  • Anker Nielsen
  • David Zennaro
Oluf Husted, Hans Aagaard, Jørn Andersen, Anker Nielsen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer