Læsetid: 7 min.

Kaosset om finansloven skyldes to ting: Over hele Europa bliver det sværere at regere et land. DF og LA har desperat brug for opmærksomhed

Ugens kaos på Christiansborg, hvor et regeringsparti pludselig ikke ville stemme for sin egen finanslov, er en historie om moderne europæisk politik: Vælgerne er troløse, og de gamle magtpartier er svage. Det er blevet sværere at lede et land. Men det er også en dansk historie om to blå partier, som begge desperat har brug for opmærksomhed
Lars Løkke Rasmussen forsikrer, at julefreden sænker sig Christiansborg inden jul. Han håber det i hvert fald.

Lars Løkke Rasmussen forsikrer, at julefreden sænker sig Christiansborg inden jul. Han håber det i hvert fald.

Davali Philip

16. december 2017

Det har bestemt ikke været en normal uge i dansk politik.

De stakkels Christiansborgjournalister har ikke anet, hvad de skulle sige, når de var live igennem fra Borgens tomme gange, og de forvirrede seere hjemme i stuerne har ikke vidst, hvad de skulle tro:

Havde Danmark fået en ny finanslov? Kom der skattelettelser? Og ville landet have en regering efter jul?

Danmarks udenrigsminister og formand for det næststørste regeringsparti, Anders Samuelsen (LA), ville pludselig kun stemme for sin egen regerings finanslov, hvis Dansk Folkeparti samtidig lovede at stemme for »de største skattelettelser i historien«, som Samuelsen formulerede det på Facebook. Ellers ville han sprænge sig selv og hele blå blok i luften. Anders Samuelsen havde »taget selvmordsbæltet på«, som Jyllands-Posten formulerede det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Katrine Damm
  • Grethe Preisler
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Katrine Damm, Grethe Preisler og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Kaosset handler om følelser.
DF hader LA og Venstre har med Støjberg, Knuth og Khader fra Konservative skudt sig så meget til højre at der ikke er en omfordeling, men en hævn-runde mod LA.
LA og K vil have hævn tilgode.

Hvis så bare Samuelsen for filan da ville gøre alvor af sin trussel! Men lur mig om det kommer til at ske,
Dertil er alle de fire partier for forblændede af magten og ministretaburetter.

David Zennaro, ingemaje lange, kjeld jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Dette er essensen af historien om den moderne europæisk politik: Alle penge fjernes fra bunden af samfundet, for at dem i toppen kan feste. Det er milliardærerne som har den reelle politiske magt, fordi de gamle magtpartier er svage. Politikerne som skulle representere befolkningen, danser med omkring de riges guldkalv.

De penge som regeringen planlægger at uddele til millionærerne ved finanslov 2018, er dem som er fjernet fra bunden af samfundet, over et helt årti. De milliarder som nu er akkumuleret, er de samme som er stjålet ved 10 års nedskæringer, fra bunden af samfundet. De midler som fremover ikke skal gå til de fattige børn, vil LA overføre til overklassen, fordi der ingen grænser er for grådigheden i toppen af samfundet.

Dem hjemme i stuerne er ikke forvirrede, de ved godt hvad der foregår: Over hele Europa regerer ejerne af de største firmaer, kaosset om finansloven skyldes at befolkningen har forstået hvad der foregår, og de er i oprør, derfor er det sværere at regere et land.

David Zennaro, ingemaje lange, Anne Eriksen, kjeld jensen, Eva Schwanenflügel, Birger Johansen, Kurt Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Bortset fra det, du har ret i, Peter Sterling, er det desværre ikke de mia, der er ophobet over et årti, de er allerede forlængst afleveret; nej, det er nye planlagte nedskæringer på velfærdssamfundet.
Vi skal en anden vej, vi skal bruge samfundets penge til først og fremmest at sikre folk indholdsrige og tilfredsstillende liv i tryghed, hvor de kan opnår glæden ved at dygtiggøre sig og udleve sig selv igennem den kunnen. Det er dér, vi er på vej hen, når det trivielle og farlige arbejde stort set vil kunne klares med automatisering.

ingemaje lange, Anne Eriksen, kjeld jensen, Christoffer Pedersen, Eva Schwanenflügel og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Kaoset handler om at vi har en inkompetent regering, anført af en inkompetent statsminister, som har måttet alliere sig med fantaster og racister, og dermed er afhængig af at måtte kaste kødben i form af unastændighed i diverse retninger for at holde sammen på sine løgnagtige og korrupte ministre, så han kan fortsætte sin kamp for at ødelægge det gode samfund.

Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, kjeld jensen og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar

... jeg håber inderligt det bryder sammen for dem, og at vi står uden finanslov til januar...

Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar

Det gør det desværre nok ikke, dertil er der taget alt for mange sikkerhedsforanstaltninger i form af planer for regioner/ sundhedsvæsen og erhvervsstøtten m.m. - inkluderende besparelser, nedprioriteringer af velfungerende foranstaltninger...
Imens bliver vi via medierne hjernevasket med "nye initiativer", millioner til dit og dat til gavn for "velfærdssamfundet"!

Drømmene om førerløse emner, robotter, der er dygtigere end mennesker ect. - kan aldrig erstatte det menneskelige sociale netværk, loyaliteten og den tillid, der er nødvendig. Jo længere væk det er, des sværere bliver det at vende tilbage - til trygheden.

Kim Folke Knudsen

Hvorfor skal vi høre på alt det valgsludder fra eksperter udi valg mener de selv ? Det er ved Gud ikke Europas skyld, at de danske finanslovsforhandlinger er ledsaget af lidt teatertorden om udlændingepolitik og nu om skattelettelser. Det må være ene og alene danskernes ansvar. Slut med alt det ligegyldige analysepladder, som alverdens højtstuderede danske valgforskere kan pære rundt i med Informations velsignelse. Danskerne afgav ved valget i Juni 2015 deres stemme således, at protestpartierne fik fremgang og de traditionelle partier gik tilbage. Man var antageligt vis lidt under indtryk af følgende forhold. Fru Merkel havde åbnet motorvejen for flygtningelavine nr. 1 fra Budapest til Tyskland. Udsigten til at Danmark skulle herberge en masse mennesker med mellemøstlig baggrund. Den var der ikke stemning for punktum. Dernæst er der tilsyneladende den forståelse i dele af landet, at det gælder om at få fingre i statsadministrationen og få denne deporteret til Læsø, Fanø og omegn, for så har man sikret sig selv for fremtidige arbejdspladser. Det var det andet budskab i valget protest og uvilje mod, at Danmarks Hovedstad fyldte for meget i landskabet. Resultat DF får 21,1% af stemmerne og Liberal Alliance får 7,4% af stemmerne. Det væsentlige nye i RØD BLOK var, at Danmarks nye grønne parti Alternativet rykkede ind på Christiansborg med 4,8% af stemmerne. Danskerne stemte for de højrøstede og imod de pragmatiske partier. Det var danskernes ønske og nu har de fået det som de ville have det BASTA. Hvis danskerne ønsker sig en anden politik, så kan de formentligt få lov til at stemme senest i sommeren år 2019. Så er der lejlighed til at vurdere, hvordan 4 år med først en Venstre Mindretals regering og så 3 år med VLAK Regeringen er gået. Den reelle magthaver i Danmark er for tiden Kristian Thulesen Dahl DF, Danmarks for tiden ukronede Statsminister. Ligegyldig hvor mange tusinde analyser der laves på det her resultat, så er realiteten, at Dansk Folkeparti er der parti, som har sat sine aftryk i de sidste års politik. Det er demokratisk og et resultat af danskernes eget frie valg i år 2015. Tillykke til DF med at forvalte deres pund i vægtskålen med en imponerende indflydelse.

Iøvrigt er det, der i dag kalde kompromis, jo noget andet, det er, hvad man ellers kalder 'uhellige alliancer', hvor der ikke er tale om en fælles politik, men en noget-for-noget-købslagning, hvor alle kan få deres upopulære og nedbrydende forslag igennem ved at se stort på konsekvenserne af, hvad de andre får til gengæld for ens egen politik.

Folk vil simpelthen ikke længere finde sig i et repræsentativt demokrati, der forlængst er gået over stregen i forhold til at trække veksler på befolkningen i stedet for at indfri befolkningens berettigede krav til at sikre og forbedre velfærdssamfundet.
Fornemmelsen er, at de folkevalgte smyger ansvaret af sig og ikke vil stå for de offentligt ejede virksomheder eller institutioner. Men det er nu engang det, der er opdraget fra 'bestyrelsen': de vil have en ledelse, der konsoliderer i stedet for at indskrænke.