Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Landsbyernes polemiske frontkæmper

Landsbyforsker Jørgen Møller boede hele sit liv ved Randers Fjord og flyttede aldrig længere væk end tre kilometer fra sin fødeby. Han var kendt for sine kontroversielle forslag til at komme landsbydøden til livs, han var en ildsjæl i sit lokale foreningsliv – og så var han vild med pigtrådsmusik
Landsbyforsker Jørgen Møller boede hele sit liv ved Randers Fjord og flyttede aldrig længere væk end tre kilometer fra sin fødeby. Han var kendt for sine kontroversielle forslag til at komme landsbydøden til livs, han var en ildsjæl i sit lokale foreningsliv – og så var han vild med pigtrådsmusik

Privatfoto

30. december 2017

Der var ikke noget i verden, der kunne få Jørgen Møller til at flytte fra landet.

Hele sit liv boede han på nordvestsiden af Randers Fjord og aldrig flyttede han længere væk end tre kilometer fra sin fødeby, den lille landsby Støvring. Selv da han studerede på Arkitektskolen i Aarhus, insisterede han på at blive boende og hver dag tage bussen – også selv om det tog tre timer og flere busskift at komme ind til byen.

’Landsbytossen’ kaldte han ofte sig selv, for næsten alt, Jørgen Møller foretog sig, handlede om landsbyer. Ikke bare var han i 40 år landsbyforsker på Aalborg Universitet, han var også kendt som en ildsjæl på egnen og i foreningslivet ved Randers Fjord, hvor han blandt andet var formand for den lokale idrætsforening og fodboldtræner for byens damehold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu