Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Nilus Dahlerup

Nilus Dahlerup så godt ud med sit altid glade smil. Han var udadvendt, spillede musik og basket og var præmiestuderende på psykologi. Som 26-årig rejste han til Californien for at læse. Fem uger efter tog han sit eget liv
Nilus Dahlerup så godt ud med sit altid glade smil. Han var udadvendt, spillede musik og basket og var præmiestuderende på psykologi. Som 26-årig rejste han til Californien for at læse. Fem uger efter tog han sit eget liv

Privatfoto

16. december 2017

En kold vinterdag i 2016 greb 26-årige Nilus Dahlerup fat om sin far, løftede ham op med sine stærke arme og dansede leende rundt med ham på brostenene neden for sin tomme lejlighed på Nørrebro. 

Kort tid forinden havde faren hjulpet ham med at flytte hans ting ud lejligheden. Næste morgen gik sønnens fly til Californien, hvor han skulle på udveksling, og derfor stod de der på brostenene og krammede hinanden farvel.

Faren tvivlede ikke på, at han ville se sin søn igen. Han levede et liv med 120 kilometer i timen, havde planer om at blive selvstændig psykolog med egen praksis, tjene mange penge og blive så rig, at han havde frihed til at gøre, hvad han ville.

Men den eftermiddag i januar tog Nilus Dahlerup den sidste afsked med sin far. 

Meningen med livet

Nilus Dahlerup var enebarn og voksede op i Kartoffelrækkerne på Østerbro i København med sine forældre, der er musiklærere. Som lille lavede han ballade, havde rig fantasi og var doven i skolen. Men som teenager blev han ekstremt målrettet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • David Zennaro
 • Niels Duus Nielsen
 • Steffen Gliese
 • ingemaje lange
 • Mette Poulsen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Anker Nielsen
David Zennaro, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, ingemaje lange, Mette Poulsen, Lise Lotte Rahbek og Anker Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jytte Østergård

Åh nej, det er så trist at læse, han udtrykte noget af det, som min afdøde søn også gjorde." Nilus var ekstraordinært interesseret i andre menneskes og deres måde de så verden, som han så ihærdigt prøve at forstå."
Min søn spurgte tit,Hvad er meningen med livet, hvorfor er vi her osv..André begik selvmord d. 6. april 2016 ved at springe ud fra Vor Frelsers kirkes kirketårn på Christiania. André blev 23 år. Prøver hele tiden at fostå, hvorfor han gjorde det.