Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal man give penge til tiggere?

Hus Forbi-køber, København
13. januar 2018

Jeg har et hus og kun 30.000 kr. i gæld, så jeg må være rig. For tiden kommer jeg meget i det indre København, og der er mange tiggere. Jeg har som regel lidt mønter i lommen, jeg kan give af, selv om jeg har svært med at sige: »Her har du noget for ingenting, og lad mig så være i fred.«

Forleden, da jeg ventede på et S-tog på Hovedbanen, gik en fyr rundt med et papbæger med tre raslende mønter i. Nu havde jeg ingen mønter på mig, og det sagde jeg til ham. Han forstod ikke dansk. To minutter senere var vi begge i S-toget, og han kom igen raslende forbi med sit papbæger. Han havde åbenbart allerede glemt enten mig eller mit afslag.

Mit spørgsmål er: Skal man give penge til tiggere?

Svar I:

Der er intet, man skal. Du må træffe et valg og tage ansvar for det. Og der er argumenter både for og imod at give penge til tiggere. Kort opridset:

For: Du opfylder et konkret behov og slipper for at afvise et menneske i nød.

Imod: Du opmuntrer til tiggeri ved at støtte det, og en del af tiggeriet fra især udlændinge er benhårdt organiseret af kriminelle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu