Læsetid: 11 min.

Hvem kaster sten fra en motorvejsbro?

Flere kast med store sten fra samme motorvejsbro efterforskes som drabsforsøg. Men det er svært at indkredse gerningsmanden. For stenkast fra bro mod et tilfældigt offer er den tilsyneladende motivløse forbrydelse
Vi tror, der er noget copycat-effekt. At der er unge mænd, som søger lidt spænding, der lader sig inspirere af den omtale, andre sager får, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen, Fyns Politi

Vi tror, der er noget copycat-effekt. At der er unge mænd, som søger lidt spænding, der lader sig inspirere af den omtale, andre sager får, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen, Fyns Politi

Sille Veilmark

13. januar 2018

Klokken er ti minutter i et om natten den 20. december 2017. Det er regn og dis. Torben Radoor er på vej hjem til Nørre Aaby efter en hyggelig aften hos sin bror i Odense. Han har sat sig godt til rette, tændt for Vejle Lokal Radio og er netop kørt ned på Den Fynske Motorvej, da han i et glimt ser noget falde ned foran sig fra broen ved Langesøvej:

»Jeg registrerer en bevægelse. Og da det lander i min lyskegle, kan jeg se, at det er en stor sten,« siger han.

Torben Radoor kan ikke nå at undvige og hans grå Ford Focus brager ind i den kæmpestore sten. Hele forpartiet hæver sig og alle airbags udløses. Alligevel lykkes det ham at få styr på bilen og trille ind til siden lidt længere fremme. Han ryster over det hele. Det synger i venstre side af hans ansigt. Han finder sin mobiltelefon på gulvet og ringer til politiet.

»Det, der fylder i mig, er det enkle ord ’Hvorfor?’ Hvad vil den eller de personer have ud af at kaste en sten ud over en bro for at skade andre?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Hullevad
  • Katrine Damm
Michael Hullevad og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det et jo nok ikke tilladt at sige den slags her i avisen - men ondskab findes, og det er vel det, der er motivet her. Andre bud?
Muligt, at en forsvarer i retten vil kalde det for grove drengestreger, men lad os nu kalde tingene ved deres rette navn.

John Andersen, Mette Poulsen, Ole Andersen, Povl Jensen, Erik Karlsen, Børge Neiiendam og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
Mads Kølbæk

Ondskab Arne? Ja lad os endelig få kogt enhver kompleks problemstilling ned til en kamp mellem god og ond. Så kan vi sove trygt om natten, med den vished at vi er de "gode".

Sådan en binær retorik tjener intet godt formål.

Børge Neiiendam

Det miljø Stenkasterne normalt repræsenterer, kan godt lide mange penge, så umiddelbart er det forbløffende at ingen endnu har gjort reelt krav på dusørerne.

Men gruppefrygt er også en reel faktor. Og et 'vidne' (=medgerningsmand) mangler formentlig intelligens nok til, at kunne modtage og bruge et større beløb, uden at det ses i omgivelserne.

"»Ja, Jeg tror ikke på, at nogen er født onde,« siger Anja.

»Men de kan jo blive det,« indvender Lisbeth.

»Jo, jo, men jeg tror altså, at det er en, der er syg eller på anden måde udfordret,« siger Anja."

Sgu´da en mærkelig brug af ordet udfordret. Det må da være os andre, der er udfordrede. Og den duel skal udkæmpes til det sidste med hård hånd!

Eigil Thomassen - Jeg vil hjertens gerne være med til at bekæmpe bilismen. Dog ikke ved at lemlæste eller slå dem ihjel. Kampen er politisk. Ik?
Mads Kølbæk - Hvem taler om, at koge noget ned til binær retorik, for at vi andre kan sove godt om natten? Altså bortset fra dig. Hvis du har et andet bud på evt. motiver til de endog meget afstumpede handlinger, så kom frem med det.

Bjørn Pedersen

Selvom diskussion om bililisme og social arv vs. "det onde/det gode" er meget interessant, ville det praktisk set, mest nærliggende nok være at sikre sig at de politifolk og evt. dem, der arbejder med udsatte unge (hvis det altså virkelig er unge) har de ressourcer de skal bruge.

Helene Kristensen

Hvorfor i alverden bruger man ikke pengene på at sætte et godt solidt gitter op ved alle broerne. Så meget koster en stak rio-net og et par svejsere heller ikke. Det er de færreste der kan kaste 40-50 kg over et 2 meter hegn uden videre.

Men man kan jo altid snakke, debattere, nedsætte arbejdsgrupper, sætte et par kameraer op (har nogen hørt om styrthjelme og elefanthuer?).