Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Marie Hald

Fotograf Marie Hald lærer ikke sit fag i lærebøger
Moderne Tider
27. januar 2018

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg er født og opvokset i Aalborg og blev som ung meget betaget af Nordkraft, som jo beskriver undergrundslivet i min elskede by. Efter Nordkraft slugte jeg alle Jakob Ejersbos bøger. Jeg syntes, han var en helt fænomenal forfatter. Men jeg mangler stadig at læse Rune Skyum-Nielsens bog om ham.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Jeg mistede min far i 2016. Min mor og mine søstre læste alle sammen Joan Didions Et år med magisk tænkning. Når alt var helt sort og uoverskueligt, fandt jeg virkelig trøst i hendes ord.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Min kollega Ken Hermann gav mig for nylig en kæmpe bog om Photoshop som en hadegave. Det må være den. Jeg kan ikke lære på den måde og er nok mere learning by doing-typen.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er ikke sådan en, der nærstuderer alle ord og skal læse en bog færdig, hvis jeg synes, den er kedelig. Jeg kan sagtens finde på at springe et par linjer over. F.eks. lange beskrivelser. Ellers lytter jeg rigtig meget til lydbøger. Jeg elsker, at man kan gøre de kedelige ting i hverdagen spændende ved at gå og lytte, mens jeg vasker op eller kører bil.«

»Lige nu lytter jeg til Leonora Christina Skovs nye roman Den, der lever stille. Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg læser om hendes barndom med en narcissistisk mor. Det er så stærkt og fascinerende, at hun har formået at få et godt liv med alle de oplevelser, hun har med sig.«

Hvornår læser du?

»Hvis jeg rigtigt læser og ikke lytter til bøgerne, foregår det mest i sengen. Jeg har til tider svært ved at sove, og der hjælper bøgerne mig meget. Ellers er jeg også den klassiske sommerferietype, der bor i bøgernes univers, når vi hvert år er i Italien med min familie.«

Marie Hald er fotograf og har netop modtaget prisen Young Nordic Photographer of The Year fra Fotografiska Museet i Stockholm. Prisen består af 100.000 svenske kroner og en egen udstilling.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her