Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Alle skal kunne blive til noget

Gerd Karlsen blev som barn sendt på børnehjem. I sit voksenliv boede hun alene og brugte sit liv på sine skoleelever og udsattes rettigheder i Farum Midtpunkt
Gerd Karlsen i Farum Midtpunkt, hvor hun boede de sidste mange år af sit liv. Den sorte hund er hendes egen, mens den lyse tilhører opdrætteren, som hun var ven med.

Gerd Karlsen i Farum Midtpunkt, hvor hun boede de sidste mange år af sit liv. Den sorte hund er hendes egen, mens den lyse tilhører opdrætteren, som hun var ven med.

Privatfoto

13. januar 2018

Som lærer sagde Gerd Karlsen tingene ligeud. Hvis en elev havde lagt en jammerlig indsats i et videoprojekt, fik han det at vide. Også selv om han havde brugt flere dage på det og selv mente, han havde gjort sig umage.

Den tilgang fik nogle elever til at gå i en stor bue uden om hende. Men andre ringede gerne eller bankede på hos hende efter skoletid. De ville tale om identitet, følelser, forældre. Hun bød dem altid ind, og de kunne blive hængende i timer.

Selv efter eleverne gik ud af niende klasse, fik hun besøg og skrev med flere af dem. Af og til rettede hun også deres gymnasiestile. Når gymnasielæreren gav et 10-tal, havde Gerd Karlsen som regel kvitteret med et 4-tal.

Hun var en kvinde, der var engageret og ærlig over for andre, men havde lukkede områder omkring sin egen person. Først da hun døde, fandt de ud af, hun havde karakterer, som hun aldrig kunne have pralet af. Det havde hun bare aldrig sagt højt, og slet ikke til sin familie, som hun distancerede sig fra det meste af sit liv. I stedet praktiserede hun én leveregel: At alle kunne blive til noget – selv dem, der kom fra svære kår, som hun selv gjorde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu