Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Jøsse Larsen

Jøsse Larsen fandt sin plads i bordtennismiljøet allerede som 18-årig, og forlod det ikke igen inden sin død 46 år senere
Jøsse (t.v.) med sine søskende i Nansensgade i sidste halvdel af 1950’erne. Boligen havde familien fået gennem farens arbejde på dagbladet Aktuelt.

Jøsse (t.v.) med sine søskende i Nansensgade i sidste halvdel af 1950’erne. Boligen havde familien fået gennem farens arbejde på dagbladet Aktuelt.

Privatfoto

6. januar 2018

Jøsse hed egentlig Hans-Jørgen, men det blev han aldrig rigtig kaldt. Selv hans mor, som i mange år stædigt holdt fast i Hans-Jørgen, gav op de sidste år, hun levede. Jøsse hed Jøsse helt tilbage fra sin barndom, hvor han var en rigtig københavnerknægt.

Hans far var arbejdede på Dagbladet Aktuelt, og på den måde fik familien en lejlighed i den ejendom i Nansensgade, hvor avisen holdt til. I lejligheden i nummer 78 A boede familien på fem tæt, og toilettet på bagtrappen delte de med både naboer og rotter, men børnene manglede ikke noget. Tøj på kroppen, tre daglige måltider og lommepenge både torsdag og søndag – en femmer torsdag til at spare op og en femmer søndag til en biografbillet.

Nansensgade var Jøsses hjem, men hele byen var hans legeplads.

Sammen med sin bror sneg han sig engang ind i Tivoli på sin fars pressekort, og kom først hjem da parken lukkede. På det tidspunkt havde hans forældre ledt Københavns gader tynde i bekymring. En anden gang fik han en bøde på 20 kroner for at gå ud på den skrøbelige is på Søerne, og her lod forældrene ham selv punge ud af sine opsparede lommepenge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mette Poulsen
  • David Zennaro
Mette Poulsen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu