Læsetid: 8 min.

Østeuropas bedste fodboldhold har boet på hotel i tre år

Det ukrainske fodboldhold Shakhtar Donetsk har været i eksil siden 2014. Donetsk kontrolleres stadig af separatister, og Shakhtars stadion er beskadiget af bombardementer. Alligevel er klubben fortsat Østeuropas bedste og er igen i år gået videre fra gruppespillet i Champions League. Information har besøgt klubbens direktør på hans kontor på et hotelværelse i Kiev
Kun 1.000 har trodset frosten for at se Østeuropas bedste fodboldhold, Shakhtar Donetsk, spille lokalderby mod Olimpik Donetsk. Opgøret foregår nemlig i Kiev, 600 kilometer fra klubbernes fælles hjemby. Borgerkrigen raser stadig i Donetsk, og Shakhtar har ikke spillet på hjemmebane siden 2014.

Kun 1.000 har trodset frosten for at se Østeuropas bedste fodboldhold, Shakhtar Donetsk, spille lokalderby mod Olimpik Donetsk. Opgøret foregår nemlig i Kiev, 600 kilometer fra klubbernes fælles hjemby. Borgerkrigen raser stadig i Donetsk, og Shakhtar har ikke spillet på hjemmebane siden 2014.

Sille Veilmark

6. januar 2018

Kameramanden spjætter, så hans pelsede hætte falder ned, da kanonslaget sprænger. Den lille, brasilianske midtbanespiller Fred har scoret med højre inderside og strækker en arm i vejret i retning mod 30 hoppende, syngende fans iført orange halstørklæder og sorte elefanthuer på tribunen bag målet.

Sydamerikaneren løber ikke mere end to skridt i deres retning, inden han vender om og stiller sig klar til give bolden op igen. Han har trukket de orange trøjeærmer helt ned, så de dækker hænderne. 4-1. Der er 20 minutter igen, men kampen har været afgjort længe. 

Det traditionsrige lokalopgør mellem storebror Shakhtar Donetsk og lillebror Olimpik Donetsk er ikke altid blevet spillet i så beskedne rammer. I 2013, før borgerkrigen brød ud i Ukraine, spillede de foran 50.000 tilskuere på Shakhtars knitrende nye stadion, Donbass Arena, hjemme i millionbyen Donetsk.

I dag spiller de 600 kilometer vest derfra på Dynamo Kievs aflagte stadion. I Donetsk er borgerkrigen nemlig ikke slut. Byen kontrolleres af russiske separatister, og Donbass Arena sygner hen, beskadiget af bomber. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu