Læsetid: 17 min.

Et portræt af en mand, der på godt og ondt har et stærkt følelsesmæssigt forhold til folkeskolen

Anders Bondo, formand for Danmarks Lærerforening i over 15 år, befinder sig midt i forhandlingerne om overenskomst 2018. De kan få vidtrækkende konsekvenser – ikke bare for lærerne, men for samtlige offentligt ansatte
Anders Bondo Christensen havde overvejelsen om at at stoppe som lærerformand efter konflikten for tre år siden. Men i al beskedenhed, det ville have været svært for andre at tage over dengang, siger han i dag.

Anders Bondo Christensen havde overvejelsen om at at stoppe som lærerformand efter konflikten for tre år siden. Men i al beskedenhed, det ville have været svært for andre at tage over dengang, siger han i dag.

Sigrid Nygaard

27. januar 2018

Det er en mandag i januar på Kalvebod Brygge i København, og jeg har sidestik.

Jeg løber ved siden af formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen. Jeg skal interviewe ham hen over eftermiddagen og aftenen, og der er blevet klemt en løbetur ind i hans tætte program.

Inden jeg snører løbeskoene, har jeg ringet til en af hans løbemakkere fra hjembyen Ullerup i Sønderjylland, og spurgt, hvilken fart jeg kan forvente. Anders Bondo er en flink fyr, fortæller Erik Dobby Callesen, så han løber nok ikke fra mig. Men han vil heller ikke overhales:

»Anders er en stræber. Han bliver jo 59 her i marts, men de unge i klubben må ikke gerne gå forbi ham. Når jeg løber, handler det om at nå ruten rundt, men for Anders handler det om at være med i toppen.«

Lærerformanden løber i en knaldrød trøje med ordet ’Tempo’ på ryggen – navnet på den lokale løbeklub, hvor han har været medlem i 29 år. I den periode har han løbet cirka et maraton om året. Altid på under tre en halv time, fortæller han. Selv om jeg er i god form, er der ingen tvivl om, at Anders Bondo har sat farten ned for min skyld.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Eriksen
Anne Eriksen anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Hvad med også at nævne vidtrækkende konsekvenser for dem skolerne er til for, nemlig skolebørnene. De er gidsler i de milimeteraftaler der indgås.