Læsetid: 2 min.

Billedsprog: De ligger ned for at kunne rejse sig sammen

Mandagens ’lie down’ er kun en af flere protester, som den nystiftede Teens for Gun Reform-gruppe har stået bag, siden den 19-årige tidligere elev Nikolas Cruz i sidste uge mejede 14 elever og tre voksne ned på skolen med en semiautomatisk riffel, han lovligt havde købt i en nærliggende våbenbutik

Olivier Douliery

24. februar 2018

Med armene over kors og blikket rettet mod den matgrå februarhimmel ligger overlevende fra skoleskyderiet på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida foran Det Hvide Hus i Washington. Som et symbol på de skolekammerater, der døde. Og i protest mod den liberale våbenlovning, som gjorde det muligt.

Mandagens ’lie down’ er kun en af flere protester, som den nystiftede Teens for Gun Reform-gruppe har stået bag, siden den 19-årige tidligere elev Nikolas Cruz i sidste uge mejede 14 elever og tre voksne ned på skolen med en semiautomatisk riffel, han lovligt havde købt i en nærliggende våbenbutik.

Tidligere på ugen lagde den anerkendte amerikanske statistiker Nate Silver en graf ud på Twitter, der viste, at de studerendes protester ikke har været forgæves. I modsætning til mediedækningen af andre skoleskyderier har tragedien i Florida bidt sig fast i toppen af nyhedsstrømmen:

»De studerende gør en ret stor forskel,« som Nate Silver konkluderede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Svend Erik Sokkelund
  • Eva Schwanenflügel
Svend Erik Sokkelund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

De unge er blevet udsat for adskillige mod-kampagner fra våbenlobbyen.
Men alligevel er mange firmaer nu begyndt at tage afstand til NRA (National Riffle Association).
Jeg synes de unges styrke er direkte imponerende, når man tænker på at de har været udsat for en totalt traumatisk begivenhed.
#MeNext