Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Hvornår skal jeg droppe Tinder?

Mand, 29
24. februar 2018

Jeg er begyndt at se en kvinde for nylig. Vi har det sjovt sammen, og det er tydeligt, at hun er interesseret i mig.

Men samtidig har jeg svært ved at holde op med lige at tjekke de der datingapps på min telefon indimellem. Det kunne jo være, at der var noget endnu mere spændende derude.

Mit spørgsmål er, hvornår kan jeg ikke længere forsvare at være på den slags apps?

Jeg er glad for hende, jeg ser nu, og jeg har lyst til at lære hende bedre at kende. Vi har ikke lovet hinanden noget, men jeg er sikker på, at hun ville blive skuffet, hvis jeg gik på dates med andre, eller hvis hun vidste, at jeg stadig kigger mig omkring på diverse datingapps.

Jeg har altid haft svært ved at blive forelsket og løber som regel kun efter kvinder, der enten er uopnåelige eller uinteresserede i mig. Så snart noget føles sikkert, holder det op med at være spændende, og så stikker jeg af.

Forværrer jeg mit eget vægelsind ved at blive ved med at være på de datingapps, og ødelægger jeg dermed chancen for en ægte romance? Og er det moralsk i orden, at jeg holder mulighederne åbne?

Svar I:

Det er klart, at du holder liv i vægelsindet ved ikke at tage beslutninger og holde alle muligheder åbne, men det er ikke moralsk forkasteligt at være i tvivl. Og det er heller ikke det mest romantiske i verden at tilsidesætte al tvivl, fordi man pinedød vil indgå i et monogamt parforhold til sine dages ende, koste hvad det vil af forceret enighed og intimitet. Det har jeg lært af at se ’Gift ved første blik’.

I har ikke lovet hinanden noget, men det ville være om ikke storsindet så i hvert fald fint af dig enten at droppe de apps, så længe det varer med hende her, eller være tydelig med din ubeslutsomhed.

Sidstnævnte mulighed kan måske endda have den positive sideeffekt, at hendes interesse for dig daler, hvilket vil gøre succesen mindre sikker og dermed hende mere spændende. Og så falder du måske for hende, og I kan have det så godt, indtil det igen føles for sikkert, og du mister interessen. Til den tid findes datingapps sikkert endnu.

– Lone Nikolajsen

Svar II:

Når det handler om kærlighed, plejer min ven at sige:

»Hvis du er i tvivl, er du ikke i tvivl.«

For man kan ret hurtigt mærke, om den er der: Er man fysisk tiltrukket af hinanden, slapper man af, griner man sammen, fører man spændende samtaler? Det er de vigtigste ting, synes jeg (i den rækkefølge).

Tinder er ikke problemet her – så længe I ikke har lovet hinanden noget, har du den moralske skrue i vandet. Problemet er dig.

En tanke: Fravælger du ubevidst kvindetyper, du allerhelst vil have, fordi du er bange for at blive afvist? Du kalder dem jo »uopnåelige« og »uinteresserede«. Hvis du for alvor skal opleve en romance, skal du turde vove dig ud, hvor der for alvor er noget at tabe.

Det virker, som om du forholder dig lidt teoretisk til dig selv. Jeg kommer til at tænke på en gammel joke, hvor to behavioristiske forskere har sex og bagefter spørger hinanden:

»Var det godt for mig?«

De tror ikke, at mennesket kan forstå sin egen bevidsthed. Det er selvfølgelig forkert. For når du vågner op ved siden af en pige, ved du godt, om du har knyttet et følelsesmæssigt bånd, og når du mærker det, skal du dedikere dig fuldt ud. Ikke før.

Du skal være mere opmærksom på, hvad der umiddelbart tænder dig, så du kan forfølge det. Du skal turde gå efter det. Og måske skal du helt droppe onlinedating i en periode. 

– Christian Bennike

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu