Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min kone er rykket til højre. Hvad gør jeg?

Krebsen
3. februar 2018

Jeg er en god antiautoritær socialist på 70 somre. Jeg mente indtil for nylig, at min hustru også havde sin politiske orientering solidt og urokkeligt placeret godt til venstre for midten. Men på det seneste er vores tv-aviser stadig oftere endt i ophedede politiske diskussioner.

For at sige det kort og hårdt: Min elskede kone er blevet reaktionær.

Hun siger ting som: ’staten er jo ikke en tag selv-bod’ og ’der må jo være grænser for, hvor mange, vi kan tage imod’. Hun synes, at det er logisk – ’men der er jo grænser,’ siger hun.

Jeg synes, at det er usexet. Hvad gør jeg?

Svar I:

På den ene side har din kone ret: Der er grænser. Alverdens flygtninge kan ikke rummes på dansk jord. På den anden side er hendes argument indholdstomt, for spørgsmålet er jo netop, hvor grænserne går.

Din kone har også ret i, at staten ikke er en tag selv-bod. Men det virkelig problem er jo, at grænserne bliver stadig snævrere og statens bod stadig mere tømt for velfærdsgoder. Er det dét, din kone synes, er i orden?

Som du fremstiller din kones argumenter, har jeg svært ved at lodde dybden af dem, men jeg har også svært ved at lodde din reaktion: at de er usexede. Har jeres sexliv hidtil beroet på politisk enighed?

Du skriver, at du elsker hende, og når du er 70 år, gætter jeg på, at I har været gift længe. Har jeg ret i det, så schwamm darüber: Lad uenigheden fylde så lidt som muligt. Lad evt. være med at se TV Avisen, den har alligevel sjældent andre nyheder end dem, du kan høre i radioavisen klokken seks om morgenen.

Og lad det ikke gå ud over jeres sexliv.

— Karen Syberg

Svar II:

Jeg arbejdede på en fransk restaurant i seks år og serverede undervejs for en del ældre ægtepar, der i løbet af en aften kunne tygge sig igennem hummerbisque, kanin og créme brûlée uden at mæle et ord med hinanden. Efter mange års ægteskab havde de ligesom ikke mere at sige. De var blevet alt for vant til hinanden, og det var frygteligt at se på.

I det lys er din hustrus nyfundne borgerlighed måske slet ikke så dum. Hvad med at se den som en vej til at sætte lidt fut i forholdet?

Du synes, det var mere sexet at se TV Avisen sammen, dengang I var enige om det hele. Men helt ærligt, er det ikke kun obsternasige ungdomspolitikere, som for alvor ser politisk enighed som en forudsætning for sex?

Nogle vil sige, at politik og sex ikke behøver at have en skid med hinanden at gøre. Jeg siger: Bed din elskede kone om at sætte håret op i en stram knold som Støjberg, og se, om ikke det virker.

— Jon Faber

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Svar: Ryk med til højre eller find noget andet at skændes om. For i mellemtiden har Socialdemkratiet kommet med et forslag om at oprette “koncentrationslejre” i Afrika. Man rykker hurtigt nu om dage.

Det er helt klart et forspil veldesignet til at få pulsen op i dit gamle skrog. Din kone kender dig for godt. Der er ingen vej uden om, du må bare mande dig op og knalde det ud af hende!