Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad stiller jeg op med to kærester?

Bolotty, 72
10. februar 2018

Via nettet fik jeg for et års tid siden kontakt med en oversøisk kvinde, som jeg skriver med, lige som vi har besøgt hinanden. På samme tid var jeg til et skolejubilæum, hvor jeg mødte min gamle skolekæreste. Vi har nu set hinanden adskillige gange, været til koncert og kunstudstillinger.

Sex har været en naturlig del af mit forhold til ’den oversøiske’, mens jeg hverken har kysset eller sovet med skolekæresten. Den oversøiske og jeg har en aftale om, at vi ikke går i seng med andre. Og vi er enige om, at ærlighed og sandhed er vigtigt i et forhold.

Nu har jeg lige haft besøg af skolekæresten, som i en snak om overnatning siger, at vi da sagtens kan gå i seng med hinanden, for »hende derovre kan jo ikke se, hvad du gør, ligesom du jo heller ikke ved, hvad hun gør«. Og det har hun jo ret i, men er det rigtigt at gøre sådan?

Er jeg for principfast? Skal jeg bare sige skråt op til alt, hvad jeg har lært om moral og sandhed, for at nyde livet nu og her uden tanke på, hvad jeg gør mod ’den oversøiske’ og min moralske habitus?

Svar I:

Du satser på 1000 km-reglen? Den, hvor man må hvad som helst, bare din partner er 1.000 km væk? News flash: Den findes ikke. Jeg synes egentlig ikke, at det her handler om moralsk habitus. Jeg synes, det handler om et ret konkret valg. At du må gøre op med dig selv, om du ønsker at være i et forpligtende langdistanceforhold.

Der er jo nogle helt særlige problematikker, der knytter sig til netop den type forhold. Det dejlige er, at man ses sjældent, og det derfor er nyt og intenst hver gang, og at man undgår det trættende og rutineprægede ved et forhold. Det trælse er så, at man netop kan komme til at savne de gode ting ved et forhold. Find ud af, om du gider den konstruktion, og hold dit ord til da.

— Anna von Sperling

Svar II:

Løgn er det centrale her, ikke sex. Alle kan falde i, blive fuld og knalde sin vens veninde, og det skal man ikke nødvendigvis fortælle sin partner. Det, du beskriver, er noget andet: Du vil forbryde dig kalkuleret imod en aftale, du har med et andet menneske. Du vil lyve og bedrage. I den boldgade er hverken internettet, fysisk distance eller din alder formidlende omstændigheder. Det er bare forkert

Læg kortene på bordet. Sig til den oversøiske: »Jeg vil gerne bolle med min gamle skolekæreste. Men jeg vil også gerne bolle med dig. Hvad siger du?« (Kan sikkert siges mere galant). Siger hun ’no way!’, har du skolekæresten at falde tilbage på. Siger hun ’ok’, får du i både pose og i sæk.

Bedrager man kalkuleret, er man et svin. Lyver man, fordi det er lettere, er man en kujon. Vær det modsatte: modig og ærlig.

— Christian Bennike

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Hullevad
Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Majbritt Nielsen

Oho. Ja jeg tror at brevskriver har trukket en nitte i "skolekæresten". Hvis hun syntes det er ok at være utro med en der ikke kan opdage det. Så der nok heller ikke langt til at være ham utro. jeg ville ikke stole en sådan person med mit hjerte. Og er det bare sex de er ude efter, ja så er de perfekte for hinanden. ;)

Trond Meiring, Maria Jensen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar