Læsetid: 1 min.

Morten Hesseldahl er ikke vild med moderne spiritualitet

Gyldendals nye direktør, Morten Hesseldahl, kunne godt tænke sig, at tidens debattører læste lidt mere logik og argumentationsteori
Morten Hesseldahl opdagede allerede som barn, at bøger kan gøre verden eventyrlig.

Morten Hesseldahl opdagede allerede som barn, at bøger kan gøre verden eventyrlig.

Finn Frandsen

10. februar 2018

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Som udgangspunkt: Læs noget forskelligt! Når det er sagt, tænker jeg, at de fleste vil have fornøjelse af at læse logik eller bare en lille smule argumentationsteori. Rigtig mange af tidens debatter kører direkte i grøften, fordi deltagerne ikke evner at holde øjet på bolden, men forfalder til personfnidder eller motivgranskning helt ud i det bizarre.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Som barn var jeg virkelig glad for Ole Lund Kirkegaards bøger. De viste, at verden var eventyrlig, også selv om man voksede op i en forstad. Og så viste de, at der ofte var en gevinst ved at udfordre rammerne for det accepterede. Desuden har jeg været meget glad for Thomas Manns Doktor Faustus, som har fulgt mig som en kær og svær nød igennem livet.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg har det virkelig svært med spirituelle bøger i moderne aftapning, hvilket formentlig har noget at gøre med mit svar på det første spørgsmål.«

– Hvilken type læser er du?

»Jeg har altid gang i flere bøger på samme tid, og så kan jeg læse både målrettet og hurtigt, når jeg for eksempel har skullet anmelde, eller jeg kan dalre langsomt og tilsyneladende distræt igennem en tekst, som jeg ikke har travlt med at afslutte.«

– Hvornår læser du?

»Hver gang jeg kan finde tid til det. Meget i ferier og weekender og mindre i hverdagen. Men altid.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu