Læsetid: 4 min.

»Psykedeliske stoffer – det er min boldgade«

»Hvis man kunne blive ordentligt vejledt, ville det ikke ske,« siger rapper, forfatter og DJ Rasmus Poulsen om, at to danskere for nylig er døde efter at have taget MDMA. Selv tager han »stærke psykoaktive stoffer« omtrent månedligt, bruger cannabis ugentligt, alkohol hver 14 dag – og koffein og sukker dagligt
»Hvis man kunne blive ordentligt vejledt, ville det ikke ske,« siger rapper, forfatter og DJ Rasmus Poulsen om, at to danskere for nylig er døde efter at have taget MDMA. Selv tager han »stærke psykoaktive stoffer« omtrent månedligt, bruger cannabis ugentligt, alkohol hver 14 dag – og koffein og sukker dagligt

Cicilie S. Andersen

24. februar 2018

– Hvad tænker du om, at to mennesker i løbet af en uge er døde og flere kommet alvorligt til skade af stoffet MDMA?

»Det er fucking sørgerligt, hver gang nogen i Danmark dør af alle mulige rusmidler. Men vi skriver ikke en artikel, hver gang nogle er døde af alkohol, selv om det sker otte gange om dagen.«

– Hvordan kunne det være undgået?

»Igennem oplysning. Simpelthen. Hvis de mennesker, der kunne tænke sig at tage MDMA, kunne købe det et sted med label på og kunne blive ordentligt vejledt, ville det ikke ske. Adgang til stoftest ville være en hurtigere løsning, som også ville spare menneskeliv.«

– Hvilke stoffer tager du selv og hvor ofte?

»Psykedeliske stoffer – det er min boldgade. Jeg bruger LSD, psilocybinsvampe, DMT og en række mere obskure bogstavsammensætninger inden for det psykedeliske område. Jeg tager stærke psykoaktive stoffer omtrent månedligt. Jeg bruger cannabis ugentligt. Jeg bruger alkohol hver 14. dag. Og så bruger jeg koffein og sukker dagligt.«

– Hvorfor nævner du sukker og kaffe på linje med hard drugs?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ervin Lazar
  • Eva Schwanenflügel
  • Niels Duus Nielsen
  • Hans Aagaard
Ervin Lazar, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

"Den dér utopiske drøm om, at man kunne ændre samfundet til noget bedre. At det var slut med krig, der skulle være LSD og fri kærlighed til alle – det kommer aldrig tilbage."

Rasmus, din og ligesindede begavede menneskers indsats for at udvide bevidstheden og dele indsigterne med kollektivet lever jo. Vi kan og skal ikke gå tilbage, men tage læringen med os. Drømmen om og kampen for frihed må fastholdes, indtil den er realiseret. Vi er trods alt videre, end vi var i 50-60-og 70'erne.

Hippiernes motivation var 'make love not war' - en meget politisk happening med store konsekvenser for det daglige liv. Alt det gamle røg ud, og vore forældre fattede ikke en bønne. De kunne ikke forstå, hvordan man kunne sige nej til efterkrigstidens materielle velfærdsfremgang, de havde jo selv levet i nød og fattigdom.

Og det er sandt, at den materielle velfærd paradoksalt nok var, hvad der gav overskuddet til at gennemskue hykleriet og sige nej til det bedrag og tyveri af liv, som den ene procent (piketty og andre) havde og stadig har gang i. Samtidig startede oprøret mod vietnamkrigen - et oprør, som vi nu kan håbe gentager sig med samme succes i den amerikanske ungdoms protest mod private våben.

Og samtidig taler vi nu fordelingsnøgle og borgerløn, fordi vi må og skal ændre det fundament for samfundsbygningen, der tillader den ekstremt uhensigtsmæssige administration af fællesejet, som nu foregår lokalt og globalt. Som medfører unødvendig fattigdom og konflikt, fordi magt og pengepolitikken tillader den ene procent privilegier, som de ikke formår at administrere ansvarligt.

Det er et faktum at det præfrontale cortex, hvor empatien sidder, er mindre udviklet hos rige mennesker. De kunne trænge til noget terapeutisk mdma eller dmt.

Frederik Lange, Ervin Lazar, Lillian Larsen, Jørn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Jeg betragter mig selv og mine ungdomsvenner som frontkæmpere for friheden til at eksperimenter med kemien i hjernen og opdagelsesrejsende i bevidsthedens mysterier. Vi forskede i hallucinogene stoffer, og lærte meget om, hvordan de skal håndteres, for ikke at tage skade på krop og sjæl.

De af os, som ikke er blevet helt forstokkede med alderen, har selvfølgelig givet vore erfaringer videre til vore børn, så jeg kan med stolthed erklære, at min søn er et bevidst og hensynsfuldt syrehoved, der ved, hvornår det er sikkert at blæse hjernen ud på sig selv.

Desværre er det officielle Danmark stadig panisk ved udsigten til, at folk kan have det lidt sjovt, så i stedet for at udbrede kendskabet til de forholdsvis få forholdsregler, som bør tages i forbindelse med indtagelse af bevidsthedsudvidende stoffer, har man forsøgt at forbyde sig ud af problemet - med et antal dødstal til følge, da de unge mennesker jo ikke har fået at vide, hvad de skal tage sig i agt for. Et afslappet forhold til disse mange former for sjov tobak og uskyldige svampe og små kulørte piller ville gøre verden til et bedre sted. Der er en grund til, at hippierne var modstandere af krig og tilhængere af kærlighed: Det giver et meget bedre trip!

Forbyd hallucinogens - forbyd naturen at gro.

Frederik Lange, Ervin Lazar, Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Randi Christiansen, morten rosendahl larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er jo også paradoksalt, at alkohol er et fuldstændigt accepteret 'stof', selvom det ofte har en effekt i sygdom og voldsudøvelse der langt overstiger fx brugen af cannabis.

Ken Sass, Karen Grue, Jørn Andersen, Randi Christiansen og morten rosendahl larsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Måske eva, fordi bevidsthedsudvidende stoffer gør det vanskeligere at skjule bedraget og at kontrollere slaverne/arbejdzudbudet - alkohol og statsautoriserede stoffer bedøver smerten ved ikke at være et frit menneske - som al misbrug gør.

Frederik Lange, Ervin Lazar, Karen Grue, Jørn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar