Læsetid: 5 min.

Skønlitteraturen er tilbage i dansk politik

Efter i årtier at have været sat uden for politisk indflydelse søger politikere igen inspiration i kunstens verden. Det er en udvikling, Moderne Tider gerne vil skubbe til
Deres meste gennemarbejdede udspil, kaldte socialdemokraterne det, da de præsenterede deres nye udlændingepolitik. Ja, det var bearebejdet litterært. længe før det blev fremsat. Det kunne andre partier lære af.

Deres meste gennemarbejdede udspil, kaldte socialdemokraterne det, da de præsenterede deres nye udlændingepolitik. Ja, det var bearebejdet litterært. længe før det blev fremsat. Det kunne andre partier lære af.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

10. februar 2018

I denne uge foreslog socialdemokraterne at sende alle fremtidige asylansøgere til lejre i Afrika – ligesom som forfatteren Kaspar Colling Nielsen har skildret det i sin dystopiske roman Det europæiske forår fra sidste år. En sådan åbenhed over for kunsten er næppe set siden Viggo Kampmann efterlyste vejledning fra kulturens folk tilbage i 1960.

Her er en række bøger og film, som indeholder håndgribelige politiske forslag og kan tjene til almen inspiration for Folketingets partier.

Dansk Folkeparti: ’Batman – The Dark Knight Trilogy’

Hver gang Gotham City er truet ude fra, tager Batman sit særlige flagermuskostume på og kommer byen til undsætning. Han værner om det bestående. Byen skal være som den altid har været: tryg, behagelig og ordentlig. Og frem for alt fri fra enhver påvirkning udefra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

LA er allerede et litterært parti, hvis partiprogram er en parafraseret afskrift af forordet til en af Ayn Rands bøger; Kristendemokraterne har jo Biblen og Nye Borgerlige har Mein Kampf - den tyske udgave, bemærk, ikke den norske.

De Radikale? Tæller det, der står med småt, og som man skal acceptere, når man installerer software, som litteratur? I så fald er det lige noget for RV:

"Some eligible content, that you previously acquired, may not be available for download at any given time, and RV shall have no liability to you in such event".

Men de skal være hurtige, inden de andre partier hugger ideen:

"You hereby grant RV a worldwide, royalty free, non exclusive license to use such materials as part of RVs service or in relation to RVs activities, without any compensation or obligation to you".

https://finans.dk/finans/tech/ECE8191681/Her-er-verdens-kedeligste-tekst...

Steffen Gliese, Vibeke Hansen, Flemming Berger, Torben K L Jensen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Hvis Europeisk forår så er "arabisk forår" også. Det blev forslået af en journalist at et eller andet forår" skal nævnes efter man talte om "arabisk forår. Der findes ikke noget forår uden det arabiske. Litteratur og politik er i hvertfald ikke det samme . Politik kommer først i praxis. Forår uden mennesker, det er mærkeligt. Det er nemlig litteratur. Filosoffen Kacem mente "det arabiske forår vil markere det 21 århundert," jeg citerer.

Touhami Bennour

Niels Nielsen
LA skulle står for "liberal alliance. Er det ikke Friedman, der er Ideolog for det liberale samfund? Så har jeg læst i sin tid. Friedman versus Keynes.

Touhami Bennour

Niels Nielsen, bare en bemærkning. Jeg kender ikke godt A Rand, men Friedman, ok der findes nogle der siger han er kun økonom men han også begge dele, især hvad angår "liberalismen" . Han er meget stor én, og har skabt en skole. Hvordan bruger man "Isme" for ham? Friedmanismen nej, jeg tror man bruger "liberalismen" og man mener Milton Friedman.

Grethe Preisler

Fed analyse i weekendtillægget, som kommernæsten hele raden rundt blandt partierne i det danske folketing siden 'hofteskredsvalget' i 2015.

Så mangler vi bare en litteraturhistorisk gennemgang af Det Radikale Venstres syn på 'flygtningeproblematikken'. Er medlemmerne af de radikales folketingsgruppe gået helt i koma over deres regneark fra CBS, som viser vejen til 'den nødvendige økonomiske politik', efter at Marianne Jelved overlod ledelsen af dem til Margrethe Vestager, som overlod den til Morten Østergaard, før hun rystede fædrelandets støv af sine fødder til fordel for posten som konkurrencekommissær i EU?